tisdag 23 september 2008

Middagstips!

Man ska ju passa på att köpa färska räkor nu i september när de är som bäst. Vi köpte ett gäng i helgen på Östermalmshallen, asgoda!
På räkorna gjorde jag en räkbulgur med lapsang souchongte som blev gårdagens middag. Receptet hittade jag i nåt sånt ICA blad tror jag. Hur gott som helst, dagens middagstips är givet!

4 palsternackor
4 rödbetor
4 morötter
1 rödlök
1 msk olivolja
salt
peppar
4 dl kokt bulgur
rucolasallad
körsbärstomater
bönskidor

Lapsang tedressing
1 tsk lapsang souchongte eller annat rökigt te
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk sweet chili-sås
3 msk olivolja
1/2 citron
500 g räkor
1-2 dl yoghurt

Skär rotfrukter till schyssta munsbitar, blanda med lökklyftor, salt, peppar och olja i en ugnsform. Rosta i 200 grader ca 20 min. Låt svalna och blanda rotfruktsgrejerna med kokt bulgur, rucola, tomater, bönskidor.

Mortla teblad med salt och socker till fint pulver. Blanda i pulvret med sweet chili, olja och saften av citronen. Gegga i räkorna och låt de marineras i typ 30 minuter.
Sen är det bara att blanda i räkorna i bulgursalladen, häll i allt gegg, alltså tedressingen.
Servera med yoghurt!

Inga kommentarer: