torsdag 17 april 2008

Fruktgubben

Fruktgubben var här igår, det är ju världens bästa grej! Vilken service, fruktgubben kommer lite nu och då med sin mobila affär. Han kör runt i byarna och säljer lite av varje.
Egentligen heter han Steven och kör ut varor för Rönnbäcks fisk i Pajala. När jag var liten körde hans pappa ut varor och vi kallade honom för fruktgubben, men det är ju ett superbra namn så jag kallar honom fortfarande för det.

Det var jättespännande när bilen körde upp här på backen och man rusade illa kvickt till mamma och meddelade att fruktgubben var här! Han knackar på och frågar om det kanske ska vara lite frukt idag, och sen får man följa med ut till minibussen och kolla in sortimentet. Det finns frukt och grönt, ägg, korv och kött. Han har ruggigt goda hamburgare som vi brukar ta med på skoterutflykt och steka i vår muurikka (en sorts wookpanna med ben som vi lägger över elden).

Det är otroligt att det fortfarande finns en sån service även fast byarna krymper och affärerna inte kan var allt för lönande. Vi har även en fiskbil som kommer med färsk fisk och bokbussen där man kan låna böcker. En stor händelse när man var liten var även när glassbilen kom men den har lagt ner turen till Kuoksu för några år sen.

Igår shoppade vi ägg, apelsiner och kiwifrukter. Det är ju fantastiskt! ;)

Inga kommentarer: