lördag 3 januari 2009

Lördag

Moster Linnéa och Sten-Erik knackade på dörren imorse, precis efter att Clara ätit sin välling. Jag och mamma satt i mogonrock och Petri låg fortfarande och sov. Mysigt med morgonbesök, vi har väntat och väntat på att moster ska komma och hälsa på.

Efter frukost snickarade pappa och Sten-Erik, mamma klippte mosters hår, Petri läste DN hela förmiddan. Han var helt lyrisk när moster hade med sig DN, inte helt lätt att få tag på här uppe, speciellt inte till morgonkaffet.
Mia bakade bröd och Freddan pysslade med nåt grabbigt i garaget, han skruvade väl på nån pryl som vanligt.

Lagom till lunch dök Viktoria upp med unge herr Herman, 6 månader. Clara och Herman bekantade sig och vi åt en väldigt god fiskgryta som Mia kokat ihop.

På eftermiddan kom vi ut på en efterlängtad promenad, jag har inte varit utanför dörren på flera dar. Igår var det -30 som kallast och då föredrar jag att sitta inne vid brasan. Men idag med endast -10 grader tog vi en fin vinterpromenad med sånt där härligt knarr under skorna. Det är som att gå runt i en härligt julig julkalender, en sån julkalender på riktigt vis som det var när man var liten.

Inga kommentarer: