måndag 24 oktober 2011

Söndagspromenerar











............................................................................................................
Söndagspromenerade vid Hellasgården i söndags och hittade bl. a. spår efter bävern. Den hade flitigt gnagt på träden runt hela sjön. Bävern var ok men Clara var lite orolig för att vi skulle stöta på älg, vi  var ju i skogen ju!

Lilla sötgrynet har inte en aning om att i denna skog rör sig en miljon Stockholmare som försöker få in en skvätt friluftsliv i sin söndag, inklusive oss. Vågar sig en älg dit då är det sannerligen vår lucky day!

Eftersom hon var med på älgjakten i byn och vet att det där kryllar av älgar i skogen så är det klart att hon tänkte att skog som skog, det är där älgen bor. Hon var nyfiken på älgjakten när den begav sig, frågade mycket och var med både när skjutna älgar fraktades hem och när vi paketerade köttet. Och hon vet att pappa skjuter älgen när den kommer, inga konstigheter, han gör det för att vi vill äta gott och fräscht kött.

När ridläraren på första ridlektionen berättade att man måste vara uppmärksam hela hela tiden när man rider. Försöka se faror innan hästen ser dem och vara beredd. Det kan ju komma ett rådjur springandes ut från skogen och skrämma hästen när man rider, då gäller det att se rådjuret först och lugna hästen och hålla in.

Sen för att kolla att alla var med ställde hon kontrollfrågor. Till Clara sa hon "Vad gör man om man ser ett rådjur Clara?" Utan att blinka svarade Clara kort, koncist och med hög stämma. "Ja då skjuter man!"

Inga kommentarer: