torsdag 22 september 2011

Vart är lampan?

Nåt så fruktansvärt skönt att ta på spinning skorna och köra på som en blådåre. Första passet sen graviditeten med Frank blev känd, alltså långt över ett år sen sist. Tungt och jobbigt, precis som sig bör men skönt!! Och nu är det bara att fortsätta, minst två pass i veckan + styrkepass, promenader och möjligen nån löptur eller annat som bränner fett! Oh, jag kommer vara övertränad innan året är slut.

Annars så åkte vi till Uppsala idag, jag och Frank. Hälsade på hos farmor, tänkte glida in på en kaffe men serverades en mycket god lunch OCH kaffe. Det blev en fin utflykt och Frank var glad över att kramas lite med fammo.

Han blev på ett sånt sprudlande humör när han upptäckte att det även hos fammo fanns en lampa. Det är fränaste grejen just nu i Frankies värld. Man kör standard frasen "Vart är lampan??" Och Frank skiner upp, han ler med hela ansiktet när man ställer frågan. Och sen väntar han med spänning. Man pekar, Frank tittar och man säger "Jaaaa, där är lampan!" Och Frank blir så till sig av glädje att han börjar bubbla upp en massa höga ljud och sprätter med tårna för allt vad strumporna håller.

Det var mommo som introducerade "vart är lampa" och Franks stora intresse för att leta upp den. Dom körde även "vart är klockan" som också blev en riktigt hit. Och Frank lärde sig snabbt skillnaden på lampan och klockan. Och han älskar den leken!

När vi inte letar lampan är sniffa-på-tårna-leken mycket populär. Sniffa på Frankie tå, säga atjo prosit och Frank bryter ut i ett underbart skratt som nästan gör att han tappar andan. Och det blir aldrig tråkigt, tå leken kan roa honom i oändlighet. Jag är väl inte riktigt lika road och tycker det är dags att lära sig krypa snart. Tror Frank kommer bli en helt annan kille då, när han kan ta sig iväg för egen maskin och upptäcka saker. Förhoppningsvis något mindre famn beroende och en mer självständig bebis. Så imorgon är det dags att börja träna krypning på riktigt!

Inga kommentarer: