måndag 24 november 2008

SNÖ!

Snökaos, ÄNTLIGEN!! Stockholmarna håller nog inte med men jag är ju ingen Stockholmare, så då är det ok att älska snökaos.
Idag är det i alla fall lite drag i snöflingorna, det blåser och det känns som vinter. Så idag är det aningen mer berättigat att kalla vädret för snökaos. I och för sig blir det kaos i vår kära huvudstad bara frosten lägger sig. Ingen har vinterdäck, det verkar som att exakt alla missat att det är vintermånad och varenda jäkel råkade byta kanal när Tone drog väderleksrapporten. Ingen värmer upp plogbilarna förrän vägarna är oframkomliga, det utbryter en smärre panik, varje år..

Snart ska vi ut och testa framkomligheten med barnvagnen. Lite lunch först och sen är vi redo.
Idag blir det potatisplättar med dill, knaperstekt bacon, lingonsylt och ett glas kall mjölk. Fina grejer!

Tanja och Philip kom över på söndagsmiddag, chilibakad lax med cashewnötter, vitlök och lime. rökta räkor, färsk haricovert och pressad potatis. Den brukar vara poppis och dem verkade gilla maten. Och när man en gång gör pressa potatis är det suveränt att göra lite extra. Perfekt att svänga ihop plättar på potatisen dagen efter.

Typ, 5 dl pottimos, 2 ägg, några msk mjöl, lite gräddfil, salt, peppar och hackad dill. Stek i smör och servera med lingonsylt och bacon. Kanaperstekt bacon ska man ju göra i micron på lite hushållspapper. Blir alldels perfekt och man slipper oset och det tar inte många minuter. Dagens bästa tips tror jag!

Inga kommentarer: