måndag 14 januari 2013

Grönkålssoppa

Dagens lunch: Grönkålssoppa med ägghalvor

Smakade mycket bra, snabbt, lätt och lchf! Jag kokade ner ca 5-600 gram färsk grönkål i buljong, kokade drygt 10 minuter. Tillsatte 3 dl grädde, 50 gram smör och smakade av med salt och peppar. Och i det plumsade såklart precis lagom kokta ägghalvor. Ett glas vatten och jag var mätt och nöjd.













Barnen är sjuka och vi har varit hemma idag. Började morgonen med att göra papperskronor som Clara tyckte skulle passa bra att ha när pappa kommer hem. Han har ju födelsedag idag! Sen rullade det på. Jag är mer slut än dem och jag är ändå frisk nu.

Frank blev grinig och kinkig efter att ha sovit lunch och grät oavbrutet i nära 40 minuter. Han upprepade ajajaj och tog sig för örat då och då. Vi åkte senare till barnakuten för att kolla om det kunde vara öroninflammation och få penicillin snabbt. Det där med ont i öronen är ingen lek.

Inget i örat men mest troligt magknip. Hans lilla mage är alltid lite känslig och nu efter magsjuka är den extra skör. Blåbärssoppa, ljust bröd, ris och utesluta mjölkprodukter var tipset från läkaren. Vi får ju se hur det går med det när det enda han vill äta är glass.

Vi som ville äta fick helgrillad kyckling med sallad till middag. Den råkade tyvärr bli kvar i ugnen lite för  länge men skulle annars blivit perfekt. Insmetad med vitlök och smör och väl kryddad med örtsalt, peppar, chilli, paprikapulver och timjan. In i ugnen på 175 grader och ösa skyn ofta. Och mot slutet på med grillen ett tag för en härligt knaprig yta. Clara var stormförtjust, Frank rörde inte tallriken.

Det blev även ett litet kalas. Stökigt och rörigt och trötta barn men vi fick ihop en tårta efter maten och pappa Petri fick en present, rosa ballonger och en sång. Clara har pratat om tårtan hela dagen men när det var dags åt hon en kaka och en klunk Coca Cola, Frank vägrade allt. Annars tyckte hon att det var ett bra kalas med prins och prinsesskronor som hon gjort till alla, rosa ballonger var också bra och "raketen" i tårtan. Det tog slut så fort, kalaset, det var tråkigast.


Inga kommentarer: