torsdag 31 mars 2011

Nya knoddar har ploppat ut!

Inom fyra dagar har vi fått två nya tillskott i familjen, glömde ju säga det!!

I söndags kom Anne och Michaels lilla tös. Otroligt söt med Annes näsa och Michaels ögon, vad det verkade på första bilden vi fick. Och Petri blev morbror för första gången.!!

Och igår blev jag faster igen. Mia och Fredrik levererade en ytterst söt hårfager kille, han kom ut med discofrillan färdig kammad och är pappa upp i dagen.

Jag och Frank

Jag hade glömt hur lugnt och harmoniskt det (oftast) var att ha liten bebba utan syskon. Clara är på resande fot så det är bara jag och Frank idag. Det blev långtråkigt och hon blev uttråkad efter att ha varit hemma i nästan en vecka. Hon behövde ut och lufta och blev överlycklig när farmor och farfar bjöd in bustrollet till övernattning. Hon studsade upp på två sekunder och packade sin lilla resväska när jag frågade om hon ville åka. Väskan var packad strax efter tio igår morse och farfar räknade med att vara hemma hos oss runt fyra. Det blev en lång väntan…

När Petri vinkade av henne nere vid bilen hade hon knappt tid att säga hejdå, ”åk nu farfar, åk!” Och sen blev det helt tyst i huset…

Och imorse har jag passat på att mysa med Frank. Det blir ju lite svårare när Clara är hemma och vill ha uppmärksamhet hela tiden. Bara ligga i soffan och titta på varandra, som jag gjorde med Clara. Det har jag inte haft tid med sen vi kom från BB, så idag ska Frankie få all attention fullt ut!

Vi hade en lugn, mysig morgon. Jag hann äta frukost, koka kaffe, läsa tidning och till och med ta en lång dusch medan Frank sov. När man hinner raka benen och stå under kokhet duschstråle tills det blir imma i hela badrummet, då har man hunnit duscha på riktigt. Och det var längesen.

Vi tog en solig långprommis till Vinterviken och handlade på vägen hem. Nu har Frank ätit, fått en torr blöja och vi har snackat lite om olika saker. Det gjorde honom trött så nu ligger han bredvid mig och gör såna underbara gnyljud i sömnen. Jag tror jag ska joina, en lutare tills Petri kommer hem och sen tillaga kyckling.

onsdag 30 mars 2011

Dr Clara Fors



Det är som sagt fullt ös även om man är sjuk som treåring. Doktor var i och för sig en bra lek. Jag blev beordrad att ligga ner och Clara kom farandes med sin nya doktorsväska, sen undersökte hon mig om och om igen. Hon kom fram till att jag hade ett hjärta, öronen såg fina ut men jag hade vattkoppor i munnen och måste stanna hemma.

Å så broderar vi plötsligt


Här om dagen var vi in på Inspira och köpte på oss en del pysselgrejer. Clara såg ett broderi och kunde inte släppa blicken, hon tjatade sönder mig och det slutade med att vi köpte ett. Det blev ett broderi med fina färger och ett hjärta på. När jag frågade om hon visste vad det var skakade hon på huvudet och sa att hon ändå behövde ha just den.

Jag är ju som sagt värdelös på all typ av handarbete men Clara kan ha fått mommos handarbetesgen. Hon har iallafall varit väldigt intresserad och bubblat om tavlan hon ska sy i tid och otid. Så nu när hon är hemma och sjuk passade vi på. Det gick över förväntan och hon behöll tålamodet i drygt åtta stygn sen tyckte hon att jag kunde fortsätta och göra färdigt medan hon tittade på Nicke Nyfiken.

tisdag 29 mars 2011

Prickig


Efter tre dagar med feber kom de första prickarna, vi är med vattkoppor, suck...

Jag borde slippa, hade det som liten. Petri vet inte om han haft kopporna så det återstår att se om han blir prickig. Men det jag oroar mig mest för är att Frank ska behöva bli sjuk redan nu, endast två veckor gammal. Risken är väl överhängande men jag hoppa in i det sista att han ska slippa.

Clara är alltså hemma från dagis. Sjuk men ändå så fruktansvärt mycket energi! Hon öser på hela dagarna och röjer allt hon kan. Vattenfärger, måla med kritor, leka med lera, ordna kaffebjudning på sitt rum, spela keyboard så högt det bara går för Frank och göra alla bus hon kommer på medan jag ammar. Dagens bästa bus var att smeta fast falukorvsskivor på balkongdörrens fönster. Det hade hon sett att Lotta på bråkmakargatan gör så det var visst helt ok. Den här veckan kommer bli tröttsam.

måndag 28 mars 2011

Ge mig mat då!!


Så här frustrerande är det att inte få mat på en sekund när man är en hungrig liten Frankie.

Frank var annars lättad att igår få mysa runt i mer grabbiga kläder, bilar och grejer ska det va. Det blir ju en del av Claras gamla avlagda rosa dressar så då och då är det läge att tuffa till sig. Detta snajsiga Polarn o Pyret kit fick han av familjen Nylander och den goa fina filten hade farbror Ronny med sig när han kom över på fika igår.

Faster Petra och onkel Chrisso tittade också förbi och fikade våra nybakade cupcakes som igår fick en frosting av vit chokladkräm och dekorerades med hallon och blåbär. Nu har alla fastrar kikat på Frank, farmor och farfar och en del släkt från Petris sida. Nu längtar jag väldigt mycket till att Frank får träffa min familj och släkt. Jag längtar väldigt väldigt mycket. Buu för att bo så långt borta från dem...

söndag 27 mars 2011

Tyvärr Sigge...


Anna och Sigge från Svappis!

Fick en bild på ungefär världens sötaste Sigge idag och ett erbjudande om att köpa honom. Hade ju varit fint. Men hund i Stockholm och i lägenhet, nä ingen bra kombo. Vi får nog vänta tills vi bor i det där jättestora, jättefina drömhuset. Så nä, det lär aldrig bli nån hund i den här familjen. Vi får nöja oss med Sune som bor hos fosterföräldrarna i Kuoksu.

onsdag 23 mars 2011

Jag gillar ju socker!


Det här blir en allt mer vanlig pose. "Nähä", "Det vill jag INTE", "Nej har jag sagt!" osv...

Idag kom Petri hem och tog en ultra snabb eftermiddagsfika med oss. "Sätt på kaffe" stod det i ett SMS från honom strax efter klockan två. Kände redan på SMSet att det kommer bli ett ytterst kort hembesök, men man får som sagt vara glad för det lilla! Jag ilade till kaffebryggaren med Frank på axeln och kokade till fyra koppar. Kort därefter kommer Petri med färska bullar. Inte bra när man ska gå ner över 20 kg, men va faen, det var gott. Och trevligt att umgås några minuter.

Petri frågar Clara om hon vill ha saft eller mjölk till den sockriga bullen. Jag hann hejda dem och föreslog mjölk, det är ju nog med socker i bullen som inte på nåt sätt var liten dessutom. Då tittar Clara frågande på mig (med armarna i kors) "Men mamma, varför det nu då?! Jag gillar ju socker så mycket"

söndag 20 mars 2011

Bajsblöjor, bröstmjölk och lite rock

Väldigt överflödig information. Ursäkta men att, vilken grej att våga gå på toa igen. Jag ska inte säga att det var ett större lyckorus än att få bli mamma till Frank. Men herregud, inte långt ifrån. Jag är på väg tillbaka!

Och Frank han jobbar på att växa. Killen kan äta, inget snack om saken. Äter och äter och äter, sover, vi byter blöja och sen är det dags att äta igen.

Övriga familjen har levt på take away i princip till frukost, lunch och middag under hela veckan. Men igår vände det. Kanske börjar nya rutiner sakta att ta sig. Efter att Petri varit på kalas med Clara lagade han middag till Clara och kompisen Saga. Efter det lekte tjejerna doktor, kurragömma, prinsar och prinsessor och de startade ett rockband. Saga åkte hem och Clara stupade i säng. Då ”svängde” Petri ihop en fantastisk middag. Biff Rydberg, en gudomlig sådan och ett glas rött. Vi liksom firade lite smått och hade en första kärleksmiddag efter att vi blivit fyra i familjen. Gött!
Taggad inför dagens kalas!
Rockbandet!

Klädbyte


Andra klädbytet för idag försöker Frank visa med fingrarna. En riktig liten pissnisse det här, blöt igenom hela hela tiden.

fredag 18 mars 2011

Det är jag som är Frank


Tänkte bara säga att jag är här nu! Jag kom till världen måndag den 14 mars kl. 23.36. Jag är en redig karl med ordnad frisyr, vägde 4415 g när jag föddes och är 52 cm lång. Min mamma säger att jag är det sötaste som finns!

På väg hem från BB

Frank och en obeskrivligt stolt och lycklig storasyster!

Bara ordnad och snygg helt enkelt. På väg för återbesök på Huddinge Sjukhus.

söndag 13 mars 2011

Nöjd

Titta på djur och rida vid Nyckelviken var dagens aktivitet. Clara tog på hjälmen redan hemma och vägrade ta av den i bilen. En väldigt nöjd tjej!

Champagne - gott men inte så värst effektfullt

"Åh, det var ett bra kalas mamma. Å tårta med godis på..." Det var det sista Clara sa innan hon slocknade alldeles för sent igår kväll.

Bästis Lucas på dagis hade kalas igår. Clara var nog rätt nöjd med att lillebror valde att inte komma ut innan dess, då hade hon missat kalaset. Nu laddar hon för sin födelsedag och vi har lite ångest för hennes kalas som hon pratar rätt mycket om. Hon började väl förbereda där nånstans i oktober, sen har det varit en hel del tjat om kalas och när födelsedagen ska komma. Vi har ju inte kunnat planera in nåt eftersom vi inte vet när den här lillebror tänker komma ut, så kalaset ligger på is. Vilket prinsessan inte riktigt vet om.

Spänningen är stor i kön till fiskdammen..

Vi tittade inte på melodifestivalen igår. Vi öppnade en flaska champagne när Tanja och Philip kom över på middag istället. Melodifestivalen kliar i hela kroppen så nä tack. Men champagne satt fint! Tricket funkade inte nånstans, meningen var ju att sätta fart på värkarna. Ännu en skröna alltså. Det går inte att få fart på bebisar som man vill, de kommer visst när de behagar. Jag har även börjat dricka hallonbladste som min syster rekommenderade, smakar trist och när jag googlade insåg jag att det skulle man ha börjat med för 6-7 veckor sen, så njaa. Dessa trappor har jag gått upp och ner i (endast halva trappen med i bild, inte att förglömma) vilket resulterade i benhinneinflammation. Promenader, stark mat, uppe och röra på sig så mycket det går, blablabla... Nä man blir bara trött.

fredag 11 mars 2011

Övertid

Att jag orkade med båtmässan OCH vildmarksmässan idag är rätt fantastiskt. Men då inledde jag och Clara mässbesöket med en lång fika medan Petri spanade runt på båtar och vattenskotrar. Sen kom även vi igång och knatade runt hela vildmarksmässan på egen hand, shoppade en del goda grejer som ostar, honungsinlagda nötter och naturgodis. Vi avslutade mässan med en fin renskavsgryta toppad med rårörda lingon.

Och på MVC gjorde jag mitt sista besök idag, från och med nu är jag inte välkommen dit nåt mer. Inget jag sörjer precis, det är förmodligen landets sämsta vårdcentral. Händer inget till nästa vecka gör vi ett ultraljud för att se att allt står rätt till och sen avgör sjukhuset där vi föder om och när jag blir igångsatt. Vi är alltså på övertid nu och det är ju världens tråkigaste.

BB väskan står helt dammig och väntar, den har varit packad och klar sen en månad tillbaka. Vi var helt övertygade om att även denna bebba skulle komma betydligt tidigare än beräknat, men nu kan vi alltså konstatera att så blev det då inte.

Clara är färdig med sitt fredagsmys och sover. Petri sitter i soffan och kollar TV. Och jag ska nog ta mig dit och smyga upp mina fötter i hans knä för en välbehövlig fotmassage.

tisdag 8 mars 2011

Bakar och grejar


Idag bakar vi semlor, eller Selmor som Clara säger.

Idag har jag verkligen försökt, försökt att få fart på lilleman. Lämnade på dagis och tog en timmes morgonpromenad. Segt som bara den och värk i ryggen men jag gick och gick. Efter det handling (utan bil), släpade hem tunga kassar och gasade på extra i backen upp till oss och den backen är ingen lek. Dusch (ett träningspass i sig), fixa lunch, speedade på med att städa undan prylar (=hårt träningspass) och sen hämta Clara. Jag var enormt sugen på att sätta på en film till Clara och själv dra täcket över huvudet. MEN, nä inte då måste speeda upp ett högre tempo, det kan ju sätta fart på värkar säger de som vet. Vi bakade semlor istället för att slappa, shit vad jobbigt! Clara sjöng för full hals, en sockerbagare han bakar kakor… Och hon bakade och bakade och tillslut var mjöldimman så tät i köket att vi knappt såg varandra men hon var överlycklig.

Hann bara plocka ut bullarna ur ugnen och svepa en cola light innan det var dags att fixa middag. Äta, fika semlor och röja. Nu är jag trött, ska göra Clara redo för natten, lägga henne och sen har jag gjort mitt. Vi får väl se då om det händer nåt inatt!


Så här blev dem, våra minisemlor

söndag 6 mars 2011

Dagen idag

Dagen idag började med Vasaloppet och soffhäng fram till lunch. Lunch åt vi med Tanja i "Gröna Stugan" i Sumpan. Gulaschsoppa, gott! Gulasch blev det även i fredags, men då mer på riktigt. På Österrikiskt sätt, tillverkad av äkta Österrikare. Födelsedagsmiddag för Anne och det var Michael som fixade maten och superfina tårtor, ordning på den killen.

Efter dagens gulasch hälsade vi på i Täby, drack kaffe på altanen i vårsolen och Clara hängde med Märta och Edith i deras hemsnickrade lekstuga. Hon blev förälskad i stugan och hade svårt att slita sig, jag förstår henne. Det var en mycket fin liten stuga.

Jag som hade tänkt ta en långpromenad i mitt snabbaste tempo för att sätta fart på lilleman och få igång födandet blev helt slut av att dricka kaffe på altanen. Promenad inställd. Clara frågade precis hur vi ska få ut lillebror och när han ska komma. Jag sa att det kan man aldrig veta, han kommer när han kommer. Hon tyckte att "Varför kan vi inte bara trycka på play?!"

Det är hög tid att trycka på play nu, om jag bara visste vart knappen satt!

Gårdagen

Petri värmer upp i gårdagens VM studion. Brasa, korvgrillning, varm choklad och tremilen på radio i strålande solsken. Det går inte annat än att älska!

VM studion


Njuter i solen!

Något brända pinnbröd som hamnade på galler istället för pinne, men rätt goda ändå med lite basilika och parmesan.

fredag 4 mars 2011

Stickigt

Lillebrors första stickiga outfit. Jag har sagt det förr men Mommo ÄR helt fantastiskt duktig på att sticka. Jag blir så himla sugen på att lära mig det där varje gång vi får en ny uppsättning. Men så här duktig lär man aldrig bli... Otroligt fina och uppskattade presenter!


torsdag 3 mars 2011

v.39

Magen hade sjunkit rätt bra, huvudet neråt som sig bör och det satt lite fast sa barnmorskan. Jag trodde att det var antingen eller, fixerat eller inte. Men tydligen kan det vara lite fixerat, Ok. Ja det säger väl inte mer än att allt är som vanligt, helt normalt. Nu är vi faktiskt i v. 39 så allt kan hända!

Idag ska jag försöka mig på en promenad, en liten en. Jag ska även styra upp några födelsedagspresenter bl. a. till Clara. Hon brukar inte vara svår att göra glad, minsta lilla grej blir hon helt exalterad av. Igår fick hon en ny tandborste vilket gav en obeskrivlig lycka. När hon såg den imorse sken hon upp igen och tackade sin snälla mamma för den fina tandborsten. Så det ska bli väldigt skoj att se reaktionen på presenten vi planerat, jag tror att det blir succé.

Efter dagens kraftansträngning som jag snart ska ut på tänkte jag parkera i soffan och heja på skidskyttarna. Känner mig taggad, tror att det kommer gå bra för dem idag!

tisdag 1 mars 2011

Bra fart så här en tisdag!

Lunch ute, kaffe på café, middag ute OCH en snabb hälsa-på-sväng till Solna eller var det Sundbyberg. Bra fart idag! Men då känns det också som att vi festat runt till efter midnatt och ändå är klockan endast straxt efter nio.

Lunchade på Café Milano med Johanna och Ullis, väldigt längesen vi sågs och väldigt trevligt att surra med dem. Petri var i krokarna och hämtade upp utanför för att köra mig hem. Himmelskt skönt att bli eskorterad från dörr till dörr! Och när jag satt där i bilen och vi cruisade runt i stan kom jag på att jag inte ville kliva av. Det är som fint att åka runt och bara glo på allt, människor, affärer, miljöer, hus. Jag gillar att cruisa! Så jag fick åka med en liten extra sväng. Petri tycker nog att jag är något märklig på den punkten men han ställde givetvis upp på en extra runda för min skull. Han är bra han, han är bäst! Och en latte med en liten liten chokladbit hann vi med innan han lämnade av mig hemma.

Efter att jag hämtade Clara tog vi det lite lugnt hemma. Övade på kullerbyttor, la pärlplattor, målade och snicksnackade om hur det hade varit på dagis idag. Clara berättade att hon skulle gifta sig med Milton för han är så cool, lika cool som pappa. Lite busig men snäll. Milton är en av Claras bästisar på dagis.

Och så kom Petri hem och vi drog till Sumpan, åt väldigt tjusigt på Bra Mat. Suveränt god röding och Clara beställde köttbullar, alla nöjda och glada. I Sumpan kikade vi även förbi hos Petra och Christopher. Kollade in deras nya lägenhet och drack en kopp kaffe. Och nu finns inget annat än ryggläge i soffan.