måndag 1 augusti 2011

Tillbaka efter si så där 25 år!


Petri och Frank åker kungastol och Clara åker... häst, vad annars...

Furuviksparken var trevligt, ännu trevligare än jag minns det. Och det roliga var att ett av mina starkaste minnen från tivolit levde kvar. Tekopparna! Tekopparkarusell, typ som en light variant på den gamla hederliga virvelvinden. Man sitter i bauta stora tekoppar och snurrar runt, man kan även ge mer snurr med en ratt i mitten. Den tyckte jag var cool, för dryga 25 år sen. Det var senast jag besökte Furuvik.

Vi bodde på ett helmysigt wärdshus, Forsbacka lite utanför Furuvik. Checkade in lördag eftermiddag, hittade en fin liten badsjö och hann sola och bada innan middag på wärdshuset. En gullig gammal tant sprang för allt vad hennes foträtta sandaler höll, fram och tillbaka mellan köket och matsalen. Hennes son lagade maten. Det var vi och en ensam man i ett ensamt bord, lite senare dök ett par i 60 års åldern upp, mycket tysta och försynta. Några polare till paret anslöt och då minsann, då höjdes stämningen och man började sjunga jazziga låtar och dra halv dåliga vitsar. Lite gulligt gäng. Senare skulle dem ta en stänkare och spela kort tillsammans. Tanten som serverade lovade att fixa med levande ljus och dryck på loftet, där kunde de spela ostört och det gjorde inget om de blev stökiga.

Vi fick champagne, kändes som helrätt att smutta champagne i matsalen på Forsbacka med anor från 1782. Just i den matsalen spelades delar av Madicken in bl. a. bal scenerna.
Vi åt sill, vi åt hjort och vi åt ostar. Gott vin och en kaffetår innan vi återvände upp på vårt rum.

Samma tant ordnade med frukost dagen efter. Kaffe, macka och ägg sen en hel dag i Furuviksparken.

Inga kommentarer: