söndag 1 maj 2011

Vintern rasat ut bland våra fjällar...

Frank har gjort sin första fjälltur och prövat på afterskii, vilket han klarade galant. Igår startade vi tidigt på morgonen och åkte upp till fjälls där moffa redan dagen innan tagit plats på träsket, Torneträsk med sin lilla fiskeark. Moffas lilla hus som Clara kallar arken. Vi fick en fin men blåsig dag, helt utan fisk, inte ett endaste litet napp men ordentligt med frisk luft!

Det blev middag i Katterjokk på "Ebbes kök", vi klampade in mitt under pågående afterskii. Jag och Mia hade båda två hungriga bebisar så det var bara att sätta igång med amning, kanske inte ett helt ultimat ställe att amma på men inte helt dåligt heller.

Idag åter i byn. Förmiddan rasslade vi av utomhus. Skoterföret är nu definitivt slut, skidorna kan man också lägga undan, men för små personer som nöjer sig med det lilla kan man hitta perfekta pulkabackar.


Det är rätt fascinerande hur snabbt vintern smälter bort när det väl sätter fart. För exakt en vecka sen satt vi där ute på älven, lapade sol, grillade suovas och körde skoter. Mitt där ute vart det nu är öppet vatten, fatta!!

Inga kommentarer: