fredag 28 januari 2011

Sushilycka

Det är så kul när man hittar nya favvohak. Igår tog Jocke med mig på ett sånt, det tackar man för! Vi lunchade på restaurang Våg alldeles precis jättenära vart vi bor dessutom. Nere vid Marievik hittar man denna sushirestaurang som har ett sånt där coolt rullande-band-system. Man droppar in, tar en plats i baren och greppar den sushin man vill ha. Det åker runt små fräscha mat sushisar men även efterrätts sushisar på ett rullband. Enda stället i Stockholm som har ett sånt. Och gott var det, gott så in i bängen! Tänk vad lite rå fisk kan göra en glad.

Idag blev jag också glad. Av mitt frisörbesök som kunde ha slutat i vånda men min proffsiga frisör stoppade det hela. Jag som sällan kommer med egna idéer utan litar helt och fullt på henne och ger henne fria händer hade nu väldigt många idéer till nya frisyrer och färger. Hon ratade allt, helst mitt önskemål om att färga helt rött, en sån där kall röd fin färg. Såg nån på stan med sånt hår och kände att jag bara måste ha det. Stina stoppade mig som sagt. Hon sa att jag fick lugna mig och var välkommen tillbaka med nya idéer efter graviditeten. Hon har så rätt… Tack! Nu behöver jag inte ångra något, gick därifrån ungefär som vanligt. Lite guldigt, nån blond slinga och nästan min egna färg i botten. En aning uppklippt men knappt märkbart, inga konstigheter. Bra.

Fortsatte sen med trevligheter och hamnade på Essingen eller inte riktigt, vid DN skrapan. Åt lunch med Andreas och fick rabarberpaj till efterrätt, yami! Man kan undra vad vi pratade om förut, innan vi båda hade barn. Nu pratar vi bara barn, inte helt sant men nästan. Men det är mysigt så inte gör det mig nåt.

Efter det tog orken slut. Hem och dra av stödstrumporna, liggläge i soffan med fötterna högt, en kort slummer och sen hämtade jag en gottpåse från McDonalds till middag. Nu väntar ett kokhett bad som gör susen för ryggen sen kliver jag i morgonrocken, varm vetekudde på axlarna, godis och film. Det blir fint.

Inga kommentarer: