torsdag 22 november 2012

IKEA

Jo att... middagsplanerna sprack inför förra helgen. Det bidde mest blåbärssoppa pga av magsjuka. En konstig sådan. Frank spydde en gång men har haft konstig mage ett bra tag och Petri hade feber, ont i magen, huvudet och besökte toaletten väldigt frekvent. Jag och Clara gick obemärkta förbi.

Det blev ingen Coq au vin men en tryffelpasta med svamp och kyckling och ett lätt vin. Till efterrätt äppelpudding med vaniljglass. Det var på fredag och precis innan Petri insåg att han nog var magsjuk. Han åt men inte med den största aptiten. Sen däckade han.

Resten av helgen lades ingen energi på att ordna med mat direkt, bara det precis nödvändiga. Även fast man själv är kry så känns inte matlagning kul i ett magsjukt hem.

Petri bara sov och sov och Frank var grinigare än nånsin och Clara tyckte att alla var såååå tråkiga. Jag drog med kidsen ut på promenad så pappan fick sova i fred. Planerade för att Frank skulle ta en tuppis i vagnen, han var av annan åsikt. Ingen tuppis, vaken och det med besked. Han ville inte sitta i vagnen men heller inte gå själv. Enda utvägen att bära.

Vi kom till parken och Clara fick i alla fall busa av sig. Frank var arg på vantarna, det gick inge bra att gräva. Han var arg på mig för att jag inte orkade bära hela tiden och han var arg på rutschkanan för att den var för brant, han kunde inte åka själv. Han var arg på Clara för att hon sprang i från honom och han var arg på alla andra barnen runt i kring. Han var lite glad åt att gunga men mest arg. Vi fick i alla fall frisk luft och köpte lördagsgodis på vägen hem. Det blev Frank mycket glad över. Han mumsade hela vägen hem och satt som ett ljus i vagnen.

På söndag smet jag och Clara iväg när Frank och Petri somnade. Vi tog bilen och åkte till IKEA. Det var bästa grejen enligt Clara. "Så skönt att få vara lite själv!" Vi shoppade, åt lunch och Clara kollade in "leklandet" där de har barnpassning. Barnpassning = Jag fick en kaffe, tidning och 45 minuters paus och Clara tyckte att IKEA var bästa stället!



Inga kommentarer: