onsdag 7 november 2012

Måndagsmys

Veckans kakbak blev en sockerkaka pimpad med glasyr och silverkulor. Eftersom det nya är att Clara ska bli kock och bagare när hon blir stor så vill hon öva mest hela tiden. Kul, absolut och hon får vara med så mycket hon vill i köket men ibland orkar man ju inte. I måndags orkade jag inte. Efter en riktigt klassisk måndag morgon, en sån som man egentligen inte orkar med, en lång intensiv dag på jobbet och med för lite sömn i bagaget så kändes mutan från morgonen att baka kaka sådär. Men jag gillar själv inte trista typer som lovar en massa och sen inte håller det. Så trots att orken inte fanns bakade vi sockerkaka som pimpades med glasyr och silverkulor. Och sen hade vi måndagsmys.

Förutom att Clara ska bli kock och bagare så har hon tänkt jobba som frisör, dagisfröken och lärarinna. Jo jag tackar ja. Innan var det läkare hon skulle bli, benhårt. Det fanns inget annat och Doktor Ruge, mosters man var idolen. Det hade ju faktiskt varit bättre att satsa på det, då borde pengarna räcka till och hon behöver inte ha alla dessa extra jobb som hon nu planerar för. Lustigt hur det svänger.

Fram till för några månaders sen har hon alltid varit maniskt intresserad av doktorer och allt som hade med det att göra. Hon tittade på alla sjukhusserier som kom på TV. Grey´s Anatomy var en stor favorit, Toca Doctor var bästa spelet på iPaden och hon ville alltid läsa om Emmas lillebror som blev sjuk, Totte går till doktorn osv. Nu är det intresset överstökat. Fasen hon befinner sig i just nu är väldigt rosa. Allt ska var rosa och det ska vara mjuka typiskt tjejiga grejer som frisör, fröken och piffigt och puffigt. Och hon önskar varje morgon att hon ska bli vuxen så hon slipper galonbyxorna och får ha högklackat hela tiden.


Inga kommentarer: