fredag 2 november 2012

Det blir ett ledsamt avsked

Det känns väldigt trist att lämna vårt dagis, sen när det blir dags att flytta. Skillnaden att börja på ett "vanligt" kommunalt dagis kommer märkas. Jag hoppas verkligen att det också kommer bli bra och att små fröna kommer att trivas, hitta kompisar och vara glada barn. Det är det viktigaste. Men jag är lite rädd för att Clara kommer bli uttråkad på ett vanligt dagis. Hon är ju nu van vid att stimuleras på bästa sätt, lära sig engelska, matte, använda iPaden till att lära och leka och få röra sig i en inspirerande läromiljö, lära sig om nya kulturer och fyllas med kunskap på ett väldigt bra sätt.

Hon är jätteduktig på engelska, väldigt nyfiken på bokstäver och längtar efter att få lära sig läsa och skriva. Hon är också sugen på matte, räknar på svenska, finska och engelska och kan + och -. Efter det indiska temat på dagis har hon berättat för oss om Mahatma Gandhi, att indiska elefanter har små öron och afrikanska stora. Att naan bröd är supergott för det hade dem bakat på dagis och hennes önskan var att få äta på indisk restaurang den helgen. Och det gjorde vi såklart!

En dag kom hon hem från dagis. Gick raka vägen till fruktskålen och utbrister "Bra mamma! Du har köpt fairtrade märkta bananer. Det är bra bananer och såna man ska köpa" Och sen berättade hon vad fairtrade betyder.

Och denna lilla tös är inte ens fem år fyllda!

Sen är det ju Lucas, bästa kompisen. Dem har hängt ihop i tre år, oskiljaktiga. Personalen på dagis skrattar och liknar dem vid ett gift gammal par. Lucas har betytt så himla mycket för Clara och är en fin kompis. Det kommer bli en stor saknad.

Och Frank, 1 1/2 år. Efter tre månader säger han flera ord på engelska. Och när vi går för dagen säger han alltid bye bye men är inte ens nära att säga hej då. Och han har börjat intressera sig för att fixa saker själv. Övar på att ta på jackan, skorna, mössan. Och han tycker det är skitkul och blir mäkta stolt när han visar vad han lärt sig.

Och att få en bild och en liten berättelse om vad som hänt under veckan på dagisets webbsida. Det är lyx och mycket uppskattat.

Åhh, vi kommer sakna vårt dagis...

Frank sorterar och fixar med djuren på dagis.

Inga kommentarer: