onsdag 23 november 2011

Mer New York då

New York var magiskt, klyschigt, jovisst. Men det var så. Jag trivdes utomordentligt bra! Längtar väldigt mycket tillbaka, tillbaka ska vi men då blir det mest troligt när våra sötgryn vuxit till sig och kan hänga med.

Varför vi åkte just nu var för att Clara och Franks onkel Chrisso fyllde 30 och valde att ha sin fest just där. En 30 års fest vill man ju inte missa så vi åkte med. Vi bodde på hotel thirty thirty, mitt i. Helt OK. Vi shoppade väldigt lagom, tre par skor var, en klocka, grejor till barnen, kläder till Petri.. typ det.

Vi firade Christopher på mexikansk restaurang och bubblade vidare den kvällen till Bubble Lounge. Med oss hela kvällen, ja hela resan hade vi vår mexikanske privatchaufför som Chrissos pappa hittade. Vi åkte flott i rymlig Chevrolet Suburban, precis som hemma! Enda skillnade att ragga runt i Chevan i New York på nattkröken mot Stockholm var att det känndes som att vi var med i en film hela tiden. Så jäkla fränt!

Åhh...

Förutom sightseeing i bil med vår mexikanske vän utövade vi sånt även på egen hand . Empire State Building, Ground Zero, båttur på Hudsun river,  konstmuseum, "Hop on Hop off buss" runt överallt och mycket promenerande och taxiåkande. Man får inte nog av stan!

Vi hann också uppleva årets första snö och det med besked. Helt galet väder men rätt häftigt ändå. Dagen efter ränsades hundratals förstörda träd bort i Central Park. Det blåste lite hårt kan man säga.

Sista kvällen var vi ensamma kvar, jag och Petri. Den kvällen var retaurang Cipriani bokad. Som vi såg fram emot den kvällen. När vi kom dit tänkte man ju att det vore trevligt att få se någon fräsig stjärna, nån cool kändis. Den första vi mötte i dörren var absolut en stjärna, en svenskt stjärna, Mikael Nykvist. Lite komiskt.

Resten var inte alls komiskt. Vi hann beställa in dyrt vin och väntade på maten då halsbrännan från helvetet bröt ut i Petris strupe. Jag har aldrig varit med om värre bränna. Han kallsvettades, blev helt blek, hade så ont att det även gjorde ont i mig. Vad gör man nu?? Vi övervägde att gå men hovmästaren hejdade oss och smög fram en tallrik till Petri. Det här kanske verkar skumt men testa... Petri testade, väntade knappt en minut och halsbrännan var väck! Han fick tre stjälkar selleri. Bästa tipset till surmagade personer.

Middagen på Cipriani blev inte riktigt som vi hade tänkt oss men New York blev över förväntan. Riktigt riktigt bra!


Stan en tidig morgon...






Hudson River och lite frihetsgudinna i bakgrunden..


Inga kommentarer: