tisdag 13 oktober 2009

Guuujka!!

Skönaste grejen idag - Clara kunde plötsligt säga gurka, eller typ guuujka men ändå!
Oskönaste grejen idag - Clara fick en elak spruta av barnmorskan på sin 18-månaderskontroll imorse :(

Andra ord som Clara svänger sig med lite nu och då,
Mamma, pappa, apa
Mommo - sa hon första gången igår när hon tog upp miniräknaren och började snacka i den, hon skulle ringa till mommo.
Kischa = kissa, hon ska upp på toastolen, sitter i två sekunder. Sen låter hon "ksssssssss" och ska ner snabbt som attan. Givetvis kommer inget kiss men hon tror att hon har gjort det man ska göra och är mäkta stolt.
Glasch = glass
Ditt = sitt, hon donderar ofta med bestämd hand att man ska sätta sig lite här och var vart hon tycker verkar bra.
Acka dej = akta dig, som i akta dig i sången "lilla snigel". Stor favorit just nu.
Oj! - när hon råkar lägga av en rökare eller när hon för femhundrade gången tittar sig i spegeln med sina mossgröna solglasögon med dinosaurier på.
Dä! = där, används en miljon gånger per dag. Oftas när hon ska visa vart napparna brukar ligga och hon behöver en alldelse precis just direkt.

Jag kan även stolt berätta att hon kan låta som en brandbil, en tupp, frusta som en häst, mjaoa, skälla, sniffa med näsan som en kanin, hoa som en uggla. Vilket hon förövrigt gör när hon vill äta yoghurt, det sitter nämligen en liten uggla på Arlas Yoggi Yangster som hon brukar äta. Så det kan bli ett himla hoande vid kylskåpet när Clara blir sugen på ett kvällsmål.
Å hon är världens goaste tjej som ska pussa på allt från sin egen stortå till den läskiga krokodilen i krokodilboken till dockor och mjukisdjur, fotografier och tack och lov även på oss!

Inga kommentarer: