torsdag 19 mars 2009

En trött men rätt bra dag

04:00, alltså 04:00!!! Vid den tiden stod Clara upp i spjälsängen och var tokpigg, hon gapade och började leva om. Snabbt som attan flög både jag och Petri upp. Petri antagligen för att han trodde han försovit sig och jag för att Clara inte skulle väcka Mia som sov i gästrummet.

Hon somnade om men inte många minuter. 05:15 klev Petri upp med henne och fixade välling. Jag var så trött, fruktansvärt trött, ovanligt trött, ögonen var liksom igenlimmade och huvudet så tungt att jag aldrig trodde jag skulle orka ta mig upp ur sängen. Jag hörde hur Petri står bredvid mig i sängen och försöker få kontakt. Hör honom säga "ligg kvar älskling, jag går upp med Clara du kan somna om" å så vände jag på mig och ögonen gick igen stenhårt. Sen hör jag vad han egentligen står och säger. "Kliv upp nu, jag måste faktisk åka till jobbet jag är redan sen"

Efter välling, lek med pling och tutleksaker, mys i soffan, frukost med Mia, blöjbyte och en kopp rött te börjar Clara se trött ut. Mia drog i väg på kurs och det enda jag kunde tänka på var att krypa ner under täcket med Clara och ta en lyxig lutare. På väg mot sovrummet kommer jag på att vi har en dejt klockan 11. Funderade ett extra varv om jag kanske skulle ta och banga dejten. Men nää det vore tråkigt.
Clara slumrar i 45 minuter och jag hinner packa skötväskan och klä på mig.

Dejt med papporna, smågrabbarna, Alice och en av hennes mammor prick 11:00. Vi ses nere vid tunnelbanan. Men inte hoppade vi på den inte, nä vi är ena rikitga friskusar och trotsade hagel, svinkall blåst och ett halvdassigt väder. Vi promenerade ääända till kulturhuset.

Lunch, lek på bebisavdelningen, kollade in minipirayor (Clara var livrädd och skrek rätt ut när hon såg dem), skippade sångstunden (apuhh) och käkade mellis. Sen sa vi hejdå och jag prommade vidare till jobbet. Eftersom Clara somnade innan jag hann utanför dörrarna tog jag en extra lång omvägspromenad till kontoret. Å inte gjorde ju det nåt eftersom jag råkade dela en morotskaka med Martin efter lunch. Helt och hållet på hans initiativ så jag känner mig rätt oskyldig.
.
Efter att jag hämtat upp grejer på kontoret, avslutat telefonabonnemang, "städat" datorn och snackat lite skit hämtade Petri upp oss. Vips var klockan alldelse för mycket för att vi skulle orka laga mat, hämtmat på Thaien vid Hornstull och kvällen var räddad.
Clara och Oliver fixar i miniköket på kulturhuset.

Inga kommentarer: