fredag 19 oktober 2012

1978

Ledig fredag idag! Jag och småkorvarna hade en lång lång uppstartssträcka imorse. Skönt att glida runt i yllesockor och morgonrock fram till lunch. Sovmorgon är det inte tal om även fast man är ledig men det är ändå oerhört skönt att inte behöva stressa iväg till dagis och jobb och skönt att slippa påklädningskriget och stressen. Vid tio rycket börjar det bli ohållbart att vistas inomhus, då är det fullt kaos och busnivån har skruvats upp rejält. Frank börjar bli trött och det är mycket gråt och kläng och han bryter ihop om man råkar smaka på hans vatten, om man inte bär på honom, om man inte läser djurböckerna, om han inte får borsta tänderna. om han inte får äta upp halva tandkrämstuben och liksom såna grejer. Vi lyckades ta oss hyfsat sams fram till lunch, vi åt lunch och vi drog ut.

Clara handlade med sig kakor och festis och valde Lugnet parklek. Ett bra val. Medan Frank sov byggde vi sandkakor och gick balansgång på balansbanan. Efter att han vaknade höjdes tempot som det brukar göra när han är med i leken. Betydligt mer bus och hyss i Frallan än i storasyrran. Efter två timmar var båda nöjda och Clara avslutade med att ta några åk i linbanan. Frank avslutade med att störtdyka i den absolut största, blötaste och läbbigast vattenpölen och gick hem som en lergubbe.

Nu är Petri hemma och jag ska iväg för att träna, helt på riktigt! Första passet sen... sen sist och det var allt för längesen. Kommer bli tråkigt tungt men det är bara att bita ihop.

Och Frank då, sötaste lilla gubben i mammas byxor. Årgång 1978...

Inga kommentarer: