tisdag 28 augusti 2012

En bra måndag

Dagis stängt igår så vi tänkte hitta på nåt kul. Efter Claras besök hos optikern som förövrigt gick strålande bra, behövdes inga glajjor som vi befarade! Då fick Clara välja önskeaktivitet. Aspuddsparken eller lekland. Eftersom det var regn i luften valde jag lekland av dom två. Till Skärholmen brassar vi ju snabbt med bil och där har jag sett att det finns ett lekland som ser kul ut. Försökte Googla på öppettider och sånt. Sidan gick inte att ladda upp, bara tuggade och tuggade. Äh, det är väl bara att åka dit. Clara var så taggad, hon studsade ut ur bilen, skynda, skynda!! Vi letade febrilt, runt hela gallerian. Inget lekland. Det stängdes för gott i somras. Hatögonblick, att behöva meddela sin sprudlande lyckliga lilla unge att det blir inget.

Frank somnade i vagnen och jag lyckades få Clara att skina upp igen. En stor glass med alldeles för mycket tuttifrutti strössel och chokladsås i botten. Tur det finns nödlösningar!

Medan Frank sov hade jag och Clara en mysig fikastund ihop och pratade om viktiga saker. Hon är helt underbar att prata viktiga saker med. Som vart glass kommer ifrån, vart tuttifrutti strösslet kommer ifrån, hur gör man chokladsås egentligen? Kan man äta tills man spyr? Varför har flygvärdinnor klackaskor? I säkerhetsbroschyren när man flyger ser man klart och tydligt att det är ett rött streck över klackaskon, man får alltså inte ha på såna! (man får alltså inte ha skor på ifall man måste utrymma planet i den uppblåsbara rutschkanan). Detta är en ständigt återkommande fråga när vi flyger. Men också, varför kan mammor ha långa naglar men inte barnen? Är verkligen Teletubbies på riktigt, eller? Varför frågar dem alltid om man vill ha svenska jordgubbar när man köper jordgubbar, är vi inte i Sverige eller? Frågorna tar aldrig slut.

Efter fikat åkte vi vidare till Västertorp och Lugnets lekpark. En helt fantastisk lekpark, jag blir helt till mig varje gång vi är där. Man blir verkligen leksugen!




Inga kommentarer: