torsdag 21 juli 2011

Strömlöst

Visby, check! Faktiskt första svängen in till stan på den här resan, och det blev ett rätt snabbt besök. Tokmycket folk och halvtaskigt väder. Ingen skön kombo när man är ute med en spädis och en rastlös envis treåring. Eftersom det är Ellas första besök på ön hoppade vi på tåget som tar en runt på sightseeing. Och Clara hade det inte gått att neka en tur med tåget. Hon blev mycket uppspelt och besatt av att få åka tåg, ville sen inte lämna det.

Vi köpte ett gäng med ostar, fikonmarmelad och portvin som gå-bort-present inför kvällens middag. Shit vad gott det var. Det var det enda som blev shoppat. Ja Clara storshoppsde förstås, med sin plånbok i högsta hugg entrade hon leksaksaffären. Först halade hon upp plånkan vid tuggummiapparaten, i med en krona och ut kom en grön stenhård kula. Vidare in i affären. Hon valde med omsorg och fick till slut med sig ett stall med häst och diverse tillbehör till kassan. Därefter mat. Svindyr pasta och vi traskade ner mot hamnen. Hann med en glass och sen drog regnet igång.

Middag hos Chrille och Monica med kvällsdopp. Vi fick en härligt somrig kväll med sol och värme. Efter badet öppnade sig himlen. Jag har då aldrig skådat värre åskväder än det Gotland bjöd på ikväll. Det var ingen lek. Nu sitter vi strömlösa med levande ljus omkring oss och har det rätt mysigt!

Inga kommentarer: