tisdag 5 april 2011

Slitsamt emellanåt...

Kopporna har torkat så idag fick det bli dagis för fröken Clara, inget hon var överlycklig över men så fick det bli. Hon behöver rasa av sig med polarna och jag behöver andrum.

Igår rasade vi en timme i den nya fina lekparken vid Marievik med efterföljande fika på Muffinsfabriken. Vi planerade för morgonpromenad och att vara i parken innan lunch, klockan hann passera 13:30 innan vi kom utanför dörren. Shit! Det tar tid! Ändå höll jag ett bra tempo från att vi klev upp ur sängen 08:00. Amning, blöjbyte, byta ner kissade sängkläder, byta kläder på lilleman, amma igen, frukost till Clara, slänga i en tvätt, kaffe till mig, borsta tänder, olika typer av morgonbestyr, klä på Clara, amma, byta på Frank, klä på mig själv, hänga tvätt, och så var det dags för lunch... Laga lunch, äta lunch, städa bort lunch, amma, byta på Frank, på med ytterkläder på Clara, ytterkläder på Frank, packa skötväska och vi kan GÅ UT!

Det räcker gott med två barn har jag i all fall kommit fram till. Jag blir alldeles slut av att se familjer på TV som har åtta barn, tio barn och vissa ännu fler. My god! Och ha barn med en egenföretagare, ja det vette sjutton om man egentligen ska ha alls. Det var tur att jag inte gjorde någon närmare research i ämnet innan vi skaffade barn, då hade det inte blivit några.

Igår träffade vi Petri i 20 minuter på Muffinsfabriken, han pratade i telefon 15 minuter av dessa. Han kom hem till middan och hann väl byta en blöja i all fall. Jag stack fortare än kvickt ut på promenad när han äntligen var hemma (45 minuter egentid!!). Hann väl i princip endast innanför dörren igen när Petri vände åter till jobbet. Ännu en ensam kväll... Innan jag röjt undan, fått Clara i säng, ammat, bytt på Frank och fått han i säng närmade sig klockan midnatt. Äntligen tid att duscha och sen stupa i säng för nån timmes sömn innan det var dags att amma igen. Men jag är inte bitter, nähä då, men jag vet hur ensamstående mammor har det!

Inga kommentarer: