tisdag 12 april 2011

Kalaslördag

Lördag och Clara fick äntligen sitt födelsedagskalas, några veckor i efterskott. Hon har ju planerat sen i oktober så det kändes taskigt att hoppa över bara för att det råkade komma en lillebror precis i samma sväng. Hon firade stort med farmor, farfar, Petra, Chrisso och Anne på sin födelsedag, då när vi övriga familjemedlemmar låg på BB. Men sen har hon såklart velat bjuda dagiskompisarna. Den innersta kretsen, endast några få utvalda, Milton och Lucas! De tre musketörerna kallas trion på dagis. Emma och Saga var också här, precis lagom. Ja och Frank förstås men han sov sig igenom kalaset. I år räckte det bra med lite lätt kalasande. Vi hör så mycket om grabbarna på dagis och Clara ska gifta sig med dem och det ena med det tredje. Så det är kul att lära känna både dem och deras föräldrar, och det är kalas en bra form för.

Efter kalaset somnade hela gänget (utom mamman). Klockan sprang iväg till långt efter middagstid och han som skulle ordna mat snarkade högt och ljudligt. Jag började misströsta och förberedde en pizzabeställning. Men, plötsligt vaknade alla till och det blev en väldig fart. Jag ordnade med mat till Clara, bad och god natt. Och inom några timmar fick vi en kanonmiddag och en gäst som dessutom hade med sig ett dräparvin (Petris uttryck för schyssta viner). Amarone Classico årgång 1990, det blir inte bättre än så! Surrade på till alldeles för sent och vaknade alldeles för trött. Men söndag förmiddag ägnade vi åt att såsa på (och baka cupcakes) så det repade sig hyfsat.

Söndag och vi fick äntligen träffa Tjeana! Antagligen helt galet stavat men det är i alla fall en av Clara och Franks nya kusiner och Petris första syskonbarn. Vi tog med lunch, presenter och nybakade chokladiga cupcakes med en lätt smak av apelsin. Sen tillbringade vi resten av eftermiddan i Tyresö.

Inga kommentarer: