onsdag 1 december 2010

På allmän begäran...

50 st smurriga lussesnurror med vit choklad i mitten!
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
200 g vit choklad
1 uppvispat ägg
1 dl pinjenötter

Gör så här:
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i med mjölken och värm till ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig.
Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper eller i pappersformar. Låt jäsa 20 – 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min.
Låt svalna på galler. Sikta över lite florsocker innan det är dags att smälla i sig bullarna!

Inga kommentarer: