lördag 11 april 2009

Äntligen gick det lite utför

Björkis i går, skidor, umgås med människor man verkligen verkligen tycker mycket om, njuta, äta hampis och pommisar i snöbaren i nästan solsken, kaffe och Dannes mammas hembakade kladdkaka, mer skidåkning, softa, skratta brallorna av sig åt vänner (och sig själv) som emellanåt är helt slut i huvudet, afterski, middag på "finkrog" i Kiruna, rödingfilé, chablissås och ett glas rödvin och Gibbe traskar in i kalsonger... Han tyckte att underställ inte räknas som kalsonger och att man visst kan gå på restaurnag i underställ (kalsonger). Och visst, han fick komma in... vi andra är inte så tokigt klädda heller, täckbyxor, kängor, svettiga, inte den bästa frisyren, ja som man ser ut efter en heldags skidåkning helt enkelt.

Men vi fick som sagt komma in, beställa och äta en helt ok middag. I och för sig har även servitrisen på sig en fliesjacka, garderobskillen i svettig frisyr, skogshuggarskjorta, skinnväst och boots, HD boots för att vara korrekt och allra bäst kocken springer runt i en tjock luddmössa med såna öronlappar som fladdrar när man rör sig och det står "Svinkallt" på mössan, Kirunas MC klubb. Så vi kanske inte var så pjåkigt klädda ändå. När vi är färdiga och går påpekar dock en av ägarna att nästa gång är det till vår fördel om hela sällskapet har byxorna på.

Clara var hemma med sin pappa, mommo, mofffa, och Mia med höggravida magen. Jag behövde verkligen en dag helt utan mina älsklingar, en dag att bara hänga, inte tänka på nåt annat än att ha kul. Å det blev så bra, såna dagar sparar jag på och tar fram och myser åt lite då och då.
MallanBrallan på span

Lillebror och jag
Vi hade en hyfsat disig men härlig dag, Tobbe, Malin, Gilbert, jag, Freddan, Mackan, Danne och fotografen Jimen.
Och en dos afterski innan hemresa med fåniga Norrlands Guld mössor, precis som det ska va!


Inga kommentarer: