torsdag 31 juli 2008


Clara känner sig rätt vass i backslick och bara lite för stora solbrillor.

onsdag 30 juli 2008

Äntligen!

Å äntligen kom den, inbjudan till ett bröllop! Ett höstbröllop, åå så roligt det ska bli!
Jag sa tidigare i sommar att det är för tråkigt att vi inte är bjudna till ett endaste bröllop i år. Skandal att inte fler vänner gifter sig. Det är ju så kul att gå på bröllop att man nästan ramlar baklänges.

Nu har jag ju ett mål att nå, måste komma i en snygg klänning till oktober. Bara att börja med stenhård träning och nån form av diet eller kanske en fettsugning.
Men jag ska banne mig i en läcker blåsa, då har jag en anledning att köpa mig ett par äckligt dyra skor också. Hojja vad mysigt, jag blir alldeles till mig!

Kanske nåt i mörkt grönt... rött ska man ju inte ha på bröllop, nån fånig regel tyvärr. Nån stark klar färg kan vara fräsigt till hösten, typ lila. Eller varför inte svart med nån kul detalj i turkost eller nåt.
Ja herregud, jag har inte ens koll på vad som är hett just nu. Måste definitivt ut och spana.

måndag 28 juli 2008

Solklåda

Mina huskurer hjälpte inte, Petri var tvungen att åka in till akuten med sin solklåda. Han äter tabletter för en inflammation i handen och det var tydligen inte världens bästa kombination att steka i solen i två dagar.
Jag har smort in honom med kylbalsam, han har duschat kallt, ätit glass för att kyla ner sig, legat på blöta kalla handdukar, jag har pudrat med potatismjöl och geggat in honom med fil men inget hjälpte. Efter att jag googlat solklåda på korsen och tvärsen, kollat igenom sjukvårdsupplysningen på nätet och slutligen ringde sjukvårdsupplysningen blev beslutet att åka in till SÖS.

Ungefär världens tråkigaste att sitta på akuten när man borde sova som bäst. Och jag kan ju inte ens följa med som sällskap. Men det var nog ett klokt beslut, han kunde inte sitta still och klådan blev bara värre och värre. Det hade ändå inte blivit mycket till sömn, enda stället där det lugnade sig lite var i duschen och där går det knappast att sova.

Jag antar att han får nån kortisonsalva, mycket annat kan man nog inte göra. Hoppas verkligen att den hjälper omgående, det såg oerhört jobbigt ut.
Extra jobbigt var väl att jag inte tog honom på allvar från början, men det fick jag också höra innan han åkte iväg.
Med en liten ynklig sån där tyck-synd-om-mig-röst sa Petri "Och du som inte trodde mig"
Jag får väl pussa lite extra på min sjukling när han kommer tillbaka som kompensation.


Isak är på besök, sommarjobbar med Petri.

lördag 26 juli 2008


Claras första tur med Bella, hon är stormförtjust i båtlivet o gillar att köra med pappa!

fredag 25 juli 2008


Dagens nöje, provkör en Nissan o raggar runt på Värmdö. Clara tycker värmen är jobbig men i bilen trivs våran lilla fröken alldeles utmärkt!

Ätit o tagit en öl på Strömma kanalbar med mina älsklingar!

torsdag 24 juli 2008

fy faen för paddor!

Hoff, grus i ögonen, trött som en gnu och ändå hänger jag framför datorn. Ska snart ta en dusch och krypa ner hos mina älsklingar på övervåningen.

Jag var tvungen att väcka Petri här för ett tag sen, jäkligt irriterande. Såg att han glömt att stänga av vattnet efter att han vattnat gräsmattan.
Vattenslangen är kopplad till tvättstugan som finns i källaren här i huset.
Nu är det så att jag är lite rädd för den där förbenade källaren. Den är mörk och eländig och det gömmer sig med all säkerhet både spindlar, möss och annat otyg där nere. Jag går inte in dit ensam, inte ens på dagen när det är soligt och bra stämning.

Nu insåg jag att jag verkligen inte kan gå upp och väcka Petri som redan slumrat ett bra tag, och dessutom ska upp i ottan imorgon. Bara för att be honom komma ner och stänga av kranen. Det var verkligen skitjobbigt och jag var grymt arg och irriterad på mig själv som inte vågar gå in i källareländet, hur svårt kan det va?!!

Det är ju sjukt, jag som paddlat forskajak i forsar femhundra gånger farligare än denna bajsiga källare. Slagit runt och känt hur hjälmen dongat till i en stor sten på botten. Tagit mig ur kajaken, dragit upp den på land, tömt den på vatten och börjat om på nytt utan att blinka.

Jag har satt mig i fritt fall på Grönan även fast jag är nåt kopiöst höjdrädd, så rädd så att knäna blir mjuka och darriga bara av att jag tänker på höga höjder.

Sätter mig mer än gärna i en forsbåt och ränner ner för forsen. Till och med i Dannes pappas gamla militärbåt som inte hade varit uppblåst sen han hade gjort lumpen. Sen körde vi ner som ett litet experiment för forsarna i Vittangi, väldigt nära att vi störtade in i en bropelare men det vara bara roligt och fartfyllt.

Jag har aldrig varit rädd för skenande hästar, det är bara härligt när de har temperament. Jag var nog inte mer än sju-åtta år när min syster tvingade mig att göra galna grejer på hästryggen.

Skjuta ett djur skulle jag aldrig göra men jag har inga problem med att hantera ett gevär. Åka skidor, snowboard och inlines blir bara roligare ju fortare det går.

Att köra skoter lite onödigt fort händer och bita ihop ett helt Vasalopp gör jag gärna om.
Jag födde till och med barn även fast jag var totalt skräckslagen inför uppgiften.

Men fatta, jag vågade inte gå in i källaren eftersom en enorm padda vaktade vid dörren!
Det är ju skandal, jag försökte verkligen men mina ben blev till gele och jag rös så hårt att det gjorde ont.
Det mest irriterande var att jag faktiskt laddade så intensivt att jag vågade gå in, stängde av kranen och gick ut för att titta att det verkligen inte kom mer vatten. När jag sen skulle ner för den lilla mini grusgången för att stänga igen dörrarna till källaren, så prassalade det till precis intill. Jag tände upp min ficklampa och såg den, en slemmig äcklig ful padda! Åh fy faen!

Det gick bara inte, jag försökte minst femton gånger men jag kunde inte ta mig förbi den. Jag var tvungen att väcka Petri och be honom komma ner och stänga dörren.
Gissa om han blev något irriterad...

Mina nya fina gummistövlar! Nu vågar jag stövla ut i trädgårn och dona. Är störande rädd för fästingar men nu är jag något kaxigare med mina nya stövlar.

tisdag 22 juli 2008


Clara jobbar med pappa idag och jag kör kajak ute på Dalarö med Renita, nu är värmen på väg!

måndag 21 juli 2008

Som jag har väntat

Det tog en evinnerlig tid att få bilder jag och Clara fotade för Amelia. Jag har tjatat ihjäl fotografen, tror att jag påminde henne fem gånger via mail och ringde minst lika många gånger.
Hon var inte snabb och när bilderna sen kom fick jag bara tio stycken (hon tog säkert närmare hundra bilder) och ingen var speciellt bra. Det här var iallafall de bästa!


Clara kör stenhårt i sitt lilla gym hon har på landet. Efter träningen hoppas jag att hon kan slumra en stund i vagnen, jag tänkte hinna ut o plocka mer hallon. Kokade en laddning sylt imorse som värsta hemmafrun! Jag o Mirja hittad även ett gigantiskt körsbärsträd igår, borde ta vara på de bären också. Makalöst gott!

lördag 19 juli 2008


Clara på thairestaurang

Clara spanar in sina tår och finner det mycket intressant! Idag har vi gått Hemesta runt, köpte DN (Petri var med idag) och satte oss i solen och chillade. Jag förväntade mig ett heluppslag eftersom intervjun tog en bra stund. Men det var ju typ bara en bild, en bra bild å andra sidan.

fredag 18 juli 2008


Kribba blandar dry martini på verandan.

tisdag 15 juli 2008

Asså hallååå!

Jag tycker faktiskt att Clara har fått några drag från sin mamma också!
De flesta tycker att Clara är sjukt lik sin pappa, inte ett spår av mamma har jag fått höra. Ja förutom mina föräldrar och syskon som sett mig när jag var liten.
.
Nästan så jag blir lite putt.
.
Men jag tycker faktiskt att man kan ana en liten likhet. Jag hade möjligen en lite mer ordnad frisyr men kollarna man in kinderna går det inte att ta miste!

Dopkort på mig taget 1976!

måndag 14 juli 2008

Friska och krya

Nu kan vi nog andas ut...
Vi hade familjen Nyman på besök i förra veckan, när vi vaknade på fredag morgon möttes vi av nyheten. Olle hade drabbats av den onde magbakterien och spytt under natten.
Magsjuka är nog bland det värsta jag vet, men nu spelade det inte så stor roll om jag och Petri fick en släng av magsjuka bara Clara slipper.
Inget har hänt under helgen så nu kan vi nog konstatera att vi klarat oss alla tre, väldigt skönt.

Jag misstänker att det kan ha varit buffén vi åt av på Siggesta gård dagen innan. Lite lurigt att äta buffé i sommarvärmen. På såna ställen gömmer det sig antagligen en och annan ful bakterie som inte gör gott för magen.

Vi åkte ut till Bergvik och hälsade på Petris föräldrar över helgen så det var för väl att vi fick vara friska.

Nu är vi tillbaka i stan och jag ska ta tag i tvättberget som glor på mig med arga ögon. Det är ju inte kul på nåt sätt men måste göras. Jag har haft tusen undanflykter under morgonen för att slippa ta tag i det. Men snart är det dags att göra rycket, jag ska alldelse strax resa mig upp och kolla vad tvättberget har att erbjuda. Ska bara kolla en grej på nätet först...

lördag 12 juli 2008


Vi åt en underbart god middag med Petris föräldrar idag. Svingod fisk på en skärgårdskrog ute vid deras landställe.

Hälsar på hos Petris päron och smarrade just en schyrrans Amarone från 2003. Nu ska vi smyga upp på loftet och sova.

torsdag 10 juli 2008

Sommarfin


Idag har Clara en supersöt dress som hon fick i present när Perra och Julia var här på besök.
Hon är väldigt nöjd över sina nya och första sommarsandaler!

Lurre på Åhlens solterrass


Lunch med Jennie igår och Clara är finare än finast i min gamla dalahätta!

måndag 7 juli 2008

Bröllopsdag!


Dags att knäcka den första av tre flaskor som vi fick i bröllopspresent av Mona!
En väldigt uppskattad present måste jag säga.

lördag 5 juli 2008


Hjälpte Ingela att flytta hästarna till en ny hage, nu är vi på G till Pajala för att kolla in marknaden. Och det är åter svinkallt!

fredag 4 juli 2008

Väntar på Petri

Idag kommer Petri upp igen, han har åkt som besatt fram och tillbaka mellan Stockholm och Kuoksu. Men nu är det sista resan för i sommar sen är vi inte tillbaka här igen förrän till älgjakten.

Han lär vara rätt slut efter en hård firmafest igår och herrmiddag med Henkan dagen innan.
Men det är bra då kan han vara hemma och ta det lugnt med Clara. Jag behöver lufta lite och ska se om inte Renita är sugen att haka till Pajala ikväll. Det är marknadshelg och baluns idag och imorgon!

Jag ska även passa på att komma ut och rida nu när Petri kommer och kan ta hand om Clarisen.
Kiruna ridklubb har sina hästar här på grönbete och Ingela och Ella rider några av hästarna under sommaren.
Sent i onsdags kväll ammade jag Clara för natten och kunde lämna henne med mamma. Sen hängde jag med på en kvällstur. Vi red upp på Taulovaara och hittade några av våra gamla ridstigar. Härlig känsla att springa upp genom skogen med midnattssolen bländandes i ögonen.

onsdag 2 juli 2008

Myggbett

Äntligen fick vi en dag med ordentlig värme, igår var det över 30 i solen. Tyvärr har myggen som sagt vaknat hastigt. Och jag har tydligen riktigt smurrigt blod för dom käkar sönder mig!

Jag, Clara och mamma drog en repa till Lainio och kollade in loppisen på gamla skolan, fikade och dödade mygg.
Loppisar är jätteskoj, jag gillar gammalt porslin och gamla fina möbler. Det fanns en del fräna stolar och en gungstol som jag hade köpt om jag inte hade 120 mil hem. Vår lilla stuga här i Kuoksu är verkligen liten så dit kan jag inte köpa en pryl till.
Vi hittade iallafall en schysst inflyttningspresent till Freddan och Mia, ett gammalt fat i grönt som var format som ett löv. Söt att ha kakor, frukt eller godis i.

Dom har blivit grannar med mamma och pappa! Köpte sig en sommarstuga och bjöd på champagne igår. Och det är ju himla kul, att byn får några fler invånare. Dom bor inte här permanent förstås men hänger här väldigt ofta.

Jag blev otroligt sugen på en riktigt sommarstuga jag också.