söndag 27 april 2014

Sommarkänslor

Picknick på altanen igår för de små och återhämtning i solstolen för de något större. Jag likt en sårad krigare efter en fredagkväll som övergick till natt och därefter tidig morgon. Den minsta svägerskan anlitade mig som wingman och vi sonderade terrängen på Corner Club, där man spanar skägg. Antingen är skägg ute igen eller så hade alla med skägg en soft hemmakväll. Kamouflagekeps verkade däremot hett, kändes nästan som att inta puben i byn så jag kände mig direkt hemma! En promenad genom Gamla Stan med snabbt stopp på hotell Reisen, en löjromstoast och ett glas bubbel sen avslutades kvällen alldeles för sent på Rose Club.
Idag är jag pigg efter en städad grillkväll med sköna Norrlänningar. Pollen är nära att döda mig men annars pigg så idag efter lunch på stan måste jag åter till gymmet! Och nu känns det ändå rätt bra att vara tillbaka i Stockholm, våren bjuder på sommarkänslor!!!

måndag 21 april 2014

Ingen större hemlängtan

Lillfisen mumsar pannkakor till lunch. I Murikkan över öppen eld och grädde och hjortronsylt! Alltså, vi längtar faktiskt inte till Stockholm så värst mycket.
Dagens skidtur blev på 15 km. Mest stakning, blött och genomslag på många ställen men ändå så älskligt! Stannade till på en myr och bara sög in naturen. Helt tyst, ett lugnt landskap, vita vidder, nån sned tall, älgspår och harkluttar. Inte så värst märkvärdigt egentligen men ändå helt fantastiskt. Och att stanna intill forskanten, bara andas och lyssna till porlet där vattnet kämpar sig upp genom issprickorna. Det känns ända in i hjärteroten.






söndag 20 april 2014

En fin tillvaro

Skoter, skidor, fiske, pulka, elda, grilla, sol, sol, sol!! Kalas och en massa bus. Det rullar på, vi har det bra! Imorgon har denna underbara tillvaro pågått i två veckor. Och nu är det bara tre dagar till hemförd, gaah!!

Pimpeltävlingen igår gav en firre till Frank och en till Clara. En andra plats till Frallis och Clara fyra. Alla nöjda och glada. Efter påskmiddan fick jag sällskap till bastun och senare till bypuben. Vi njöt av en underbar solnedgång tillsammans med bubbel i bastun. En fin kväll!





tisdag 15 april 2014

Det finns hopp!

Igår vat det blött! Kändes som att det inte fanns någon återvändo, inget hopp om att snön skulle klara sig ett tag till. Barnen lekte i gigantiska vattenpölarna, det fick bli promenad istället för skidåkning och skotern fick stå. Men pappa hade rätt, det frös till under natten och var fantastiskt bra idag!
Jag tog en tidig skidtur upp efter älven. Skaren var perfekt och jag kunde trycka på för fullt. 11 km blåste jag på och solen log mot mig.
Senare sammanstrålade vi med mina syskon och alla barnen uppe på "jyppyrä". En perfekt grillplats och pulkabacke på ön som ligger mitt i älven. Ingela, Isak och Ella anslöt också en efter en på sina skotrar och sist att joina var pappa. Han berättade att de övade backhoppning just på denna kulle när de var små, kompisen hans bröt benet och deras backhoppningskarriär var över.

Åter en härlig dag till ända. Nu sover mina små juveler efter bastubad och godnattsaga. Jag smyger nog upp för en kopp te och tar emot mamma som snart kommer hem från jobbet.

måndag 14 april 2014

Kraft och energi

Det här gänget körde jag ut på tur under helgen. Rätt schysst fiskelycka, vi fick så pass stora och många harrar att det räckte till middag för åtta personer.
En vecka av lovet har rasslat iväg. Byn har levererat finväder med efterföljden att skoterföret i rask takt börjat smälta bort, även skidföret. Lätt panik över detta. Jag tror stenhårt på pappas egna prognos, det kommer frysa till! Det MÅSTE frysa till, det kan inte vara slut redan. Jag har hunnit med 43 km skidor längst med älven och hade gärna avverkat minst 43 km till innan hemförd. Den som lever får se!

Annars ingen framgång i treårstrotsen, snarar en kraftig acceleration åt fel håll. Humöret på denna treåring alltså, humöret!!! Mellan utbrotten, vrålattackskriken och den galna envisheten berättar han att mamma är sååå fin, han älskar mig innerligt tre-fyra gånger per dag, pussar mig ömt och vill kramas hårt och länge. Det finns inget mellanläge. Tröstlöst när trotsen tar över men älskligt när den ljuva lilla ungen träder fram.

Och vi diggar lunket i byn allihop. Man drar över till grannen i långkalsonger när man ska på kaffebjudning. Drar på mössan istället för att ordna håret, andas frisk och fri luft och bara känner lugnet. Jag kan lätt bli tjatig men det är här man samlar kraft och energi!!!

torsdag 10 april 2014

Livet liksom

Den senaste statusuppdateringen på Facebook såg ut så här och jag älskar denna unge!!

Den här killen hoppade på skotern, drog ner på älven, fiskade upp två fiskar och var den lyckligaste treåring som nånsin skådats. Han och fångsten som han själv kallade sina fina vänner umgicks hela kvällen. Frank och vännerna kollade TV och Frank visade sitt bästa program, Diego. Frank och vännerna åt middag, lekte med bilar och snackade om livet. Allt det fina fick ett abrupt slut när storasyster upplyste honom om att hans vänner är döda, helt stendöda

onsdag 9 april 2014

Från södern till paradiset

Vi lämnade regn och sånt i Stockholm. Landade i strålande sol på Kiruna flygplats, nån fjuttig minusgrad och massor av SNÖ! Frank tittade på sina gympadojor och undrade varför han har sommarskor när det nu blivit vinter? Bra fråga! Så blir det när man har ena foten i södern och den andra i paradiset fick han till svar. Jaha mamma, är det så det är. Sen skyndade han in i vänthallen med sina sliriga sommarskor och den blåa lilla resväskan för att möta sin moffa!

Och det 9 mil mellan Kiruna och Kuoksu har aldrig känts längre. I Vittangi var vi tvungna att stanna till på OK. Glass och nya solglasögon innan den sista etappen på 1 1/2 mil. Äntligen! Vi ser byn glimma till när vi är högst uppe på berget Tauluvaara, vi åker ner i dalen, tar den skarpa kurvan, passerar de första husen, svänger höger vid bron över Torneälven och rullar in på gårdsplan. Mommo tar emot med bullar och kaffe.

Det går inte att vänta längre. På med kläderna och ut i pulkabacken! Mitt i åkandet glider bokbussen in och vi tar en paus för att låna en hög med böcker. Nu är vi väl förberedda för ett långt och härligt påsklov!



söndag 6 april 2014

Skönaste flygturen!

J Doktare och jag i en helikopter för snart ett år sen. En skön flygtur över Manhattan och jag längtar tillbaka till New York så in i bängen!



lördag 5 april 2014

Dagarna går

Möhippan förra helgen blev riktigt lyckad. Det var en galen kidnappning som jag var tveksam till att den skulle funka. Men den funkade fullt ut och blev så himla bra, helt flippad och skitkul! Solen hjälpte till att göra dagen till den bästa, ett härligt gäng med tjejer, bra aktiviteter och en stunning blivande brud!

Det avhandlades myyyyyycket under dagen, kvällen och natten. Och jag ska vara toastmaster på detta bröllop... Funderar lite på hur man skulle kunna komma undan.
Veckan efter denna tillställning rusade iväg. Jag har tränat riktigt hårt och avrundade veckan med fredagsfrukost på Hotell Clarion. Sällskapet var det absolut bästa, My partner in crime - Jempan!!! Efter frullen åkte vi upp på Selma SPA, högst upp på hotellet. Vi fick bad, bastu och sånt fint, snurrigt, allvarligt, djupt, svamligt och glatt surr med sin bästis. Det ger så sjukt mycket!!
Innan dagishämtning hann jag få massage av vår alldeles egna husmassör Tomas och sen ordnades fredagsmiddag. Faster Pipa på middag och helgen drog igång. Flott!

Just nu, lördag och klockan har passerat 22. Jag har lagt minsta lillfisen och lyssnar till glada rop i källaren. Tacokvällen med familjen Nylander har övergått till show och danskväll. Clara, Saga, Ebbe och Signe kör hårt där nere och energin verkar inte visa några som helst tecken på att ta slut. Jag misstänker att föräldrarna däremot är i behov av nåt uppåtchack så jag måste nog gå ner och ordna med detta.

Imorgon startat min dag med dubbla pass på gymmet. Spinning och crosstraining sen dags att packa inför påsklovet som startar tidigt för oss i år. Wiiiiii så jag längtar!