onsdag 9 april 2014

Från södern till paradiset

Vi lämnade regn och sånt i Stockholm. Landade i strålande sol på Kiruna flygplats, nån fjuttig minusgrad och massor av SNÖ! Frank tittade på sina gympadojor och undrade varför han har sommarskor när det nu blivit vinter? Bra fråga! Så blir det när man har ena foten i södern och den andra i paradiset fick han till svar. Jaha mamma, är det så det är. Sen skyndade han in i vänthallen med sina sliriga sommarskor och den blåa lilla resväskan för att möta sin moffa!

Och det 9 mil mellan Kiruna och Kuoksu har aldrig känts längre. I Vittangi var vi tvungna att stanna till på OK. Glass och nya solglasögon innan den sista etappen på 1 1/2 mil. Äntligen! Vi ser byn glimma till när vi är högst uppe på berget Tauluvaara, vi åker ner i dalen, tar den skarpa kurvan, passerar de första husen, svänger höger vid bron över Torneälven och rullar in på gårdsplan. Mommo tar emot med bullar och kaffe.

Det går inte att vänta längre. På med kläderna och ut i pulkabacken! Mitt i åkandet glider bokbussen in och vi tar en paus för att låna en hög med böcker. Nu är vi väl förberedda för ett långt och härligt påsklov!



Inga kommentarer: