söndag 15 januari 2012

Idol Isak

Isak kom till Stockholm och gladast av alla blev Clara. Han hade med sig fina kläder till både Clara och Frank. Och på fredag morgon fanns inget annat än att ta på den nya klänningen och det glittriga pannbandet. Det var det första Clara sa när hon vaknade. Och hon sa det med en bestämd ton och för säkerhets skull även med en bestämd blick, det var liksom ingen idé att ens föreslå nåt annat.

Och Isak har en liten skugga vart han än går, Clara är ständigt i hälarna och babblar och frågar och undrar och avgudar. Hon vill ha discomusik i sitt rum och påpekar direkt man trycker på play att hon vill då inte dansa med mamma, inte med pappa och verkligen inte med Frank. Då finns det bara en kvar, Isak. Han är välkommen! Hon sitter och väntar på Isak, lääänge, innan hon kan äta frukost. Han måste ha vaknat innan frukosten kan dukas fram. Hon leker affär, hon har kaffebjudning och hon busar runt med Isak. Hon spanar noga in kläder, skor och grejer Isak gör och hon spanar in att Isak har en grön mössa, då vill hon också ha en grön mössa.

Idag har han gjort sitt bästa för att få Clara upp på skridskorna. Dom åkte varv efter varv i Kungsträdgården, mest Isak som åkte och Clara som en vante bredvid. Det är svårt att få till balans och teknik. Men hon vill gärna och ger inte upp. "Snart kan jag också mamma, åka som en vuxen!"

Isak visade att gamla hockey takter satt kvar. Och Clara hängde på!

En cool tjej på väg till dagis!

Inga kommentarer: