söndag 24 januari 2016

Deras önskan gick i uppfyllelse

Medan vi fredagsmyste som bäst och pratade om vad vi skulle göra under helgen fick Clara ett obeskrivligt ridsug. Det absolut enda hon ville göra under helgen var att rida, hon kunde inte tänka på nåt annat. Då drog Frank till med att det enda han kan tänka på är discobowling.

Så, vi testade ett nytt litet stall med mestadels Shetlandsponnysar. Gulligt koncept där man får vara med och ta hand om gårdens alla djur. Mysa runt och klappa kaniner, kycklingar, hönor, får, getter, kossor, åsnor och hästar men även ge dom mat och vatten. Sen tar man hand om sin häst och sticker ut på en ridtur. Lektionen avslutas med fika. Det är så härligt att det finns såna här ställen, jag blir alldeles varm i hjärtat!

Clara älskade ALLT, hit ville hon igen. Det var svårt att slita sig från hästen och två timmar bara flög iväg. Frank tyckte det var bäst att mata djuren men han gillade också att lära sig vad alla borstar till hästen heter och hur man använder dom. Ridningen var kul men det gick lite sakta. "Det här var riktigt skoj mamma!! Men vi behöver aldrig mer åka hit" det var hans slutrecension.

Så kom vi till söndag och Franks tur att välja aktivitet. Lunch i pulkabacken och krascha runt med snowracer, Tefat och stjärtlapp. Yiiiiihaaa! Och sen bowling, äta popcorn och dricka läsk. Frank briljerade med sina olika dykstilar och varianter på att få iväg klotet. Mycket kreativ måste jag säga. Inte en gång lyckades han få iväg klotet på klassiskt vis.

För egen del hade jag behövt tvätta, städa, vika in tvätt, planera skolarbete, hitta praktikplats, ordna förrådet, beställa garderober, leta soffor på nätet, få upp tavlor, montera skohyllor, läsa på om min värmepump och justera värmen i huset, färga ögonbryn och fransar, och en manikyr hade suttit fint. Jag hann ploga gården och byta sängkläder... Nåväl, det kommer strax en ny vecka att uträtta stordåd på!








Inga kommentarer: