söndag 23 september 2012

Lördagsutflykt

Vi hade ingen plan när vi satte oss i bilen igår. Blir rätt ofta så. Vi snurrade runt i stan och funderade på museum. Lördag och det regnar i Stockholm, då är det rätt många andra som funderar så. Alltså knök överallt. Nästan... Jag Googlade lite snabbt och fick upp Sjöhistoriska så vi åkte dit. Har faktiskt aldrig varit där, förutom utanför på konsert några gånger. Det ligger ju något avsides ändå, smidigast om man har bil och man råkar inte bara gå förbi = inte så värst mycket folk, väldigt lite folk faktiskt. Och bra! Blev mycket glatt överraskad, dit kommer vi åka igen.

Clara och Frank var faktiskt rätt intresserade av att kolla in båtar och utställningarna. Men bäst av allt, källaren! Ett perfekt lekrum med båtar och bryggor och en liten lanthandel från Saltkråkan. Dom var roade i evigheter och hade gärna stannat längre. Vi hann inte vara med på båtbygge och vi hann heller inte rocka loss i "pysselrummet" som var grymt. Du betalar 30 kr och får sen gå loss på allt som finns där, och det var rätt mycket, för att skapa, bygga, måla och tillverka vad du vill. En härlig drömverkstad!
Gratis entré och man kan ha med sig mellis att förtära nere i lekrummet. Vi åt en sallad och fikade i cafét, sådär gott men funkade. Och samma där, lite folk, gott om plats. Lugnt och skönt. Helt klart värt ett återbesök. Och då kommer vi nog beta av Polismuseet som ligger precis bredvid.

Skepp å hoj!

Pluttisarna ut på upptäcktsfärd!

Inga kommentarer: