måndag 18 juni 2012

Muminlandet

Det blev ett tredagarsparty för kidsen. Finlandsbåt från Stockholm till Åbo fredag, Muminlandet + äventyrsbad lördag och hemfärd med finlandsfärjan söndag, heeela söndagen dessutom. Klev på båten 07.45 och gick i land 19.00. Man kan säga att det var fem trötta men lyckliga barn som klev av båten igår.

Ett trevligt koncept!

Efter dagisavslutning och picknick i fredags packade vi väskan. Klev på båten 20.00. Parkerade vid bollhavet. Barnen rejvade och mammor och pappor drack en öl och kollade fotboll. God natt vid 23. Ingen sovmorgon men vi var så taggade att träffa Mumin att det inte gjorde nåt. Klev av båten i arla morgon. Gled in på ett stort SPA hotell för en lyxig frukost och letade sedan upp Mumins land. I Stockholm varnades det för kaotiskt väder med enorma mängder regn. I Mumins land var det strålande sol.

Det blev en heldag hos Mumin med efterföljande souvenirshopping. Barnen var överlyckliga och supernöjda med dagen. Och den var inte slut än. På hotellet visade det sig finnas ett äventyrsbad där eftermiddagen och kvällen tillbringades. Till middagen kunde vi fira stort. Saga kan nu simma!! Hon lämnade puffarna och drog iväg. Och Clara bestämde sig för att också fixa det där i sommar.

Ingen sovmorgon på söndag heller, frukost 06.00 svensk tid för att hinna med båten hem. Lite tröttsamt och segt men barnen gick det ingen nöd på. Värsta knattelandet hade premiäröppning just denna dag så vi hängde på låset och störtade in 08.00. Där bjöds det på dockteater, gympa, disco, tävlingar. Det fanns ett rit rum, ett lego rum, lekrum för minisar, lekrum för de större barnen, hopptält, styltor, böcker och leksaker av alla typer och varianter. Dessutom Ville Viking, den stora skeppskatten... ja, och bollhav, spelrum och diverse motorcykel och bilspel och sånt. Ja herregud alltså, inte konstigt att småknottarna trivdes!

Den resan kan vi nog tänka oss att göra om.

Mumin!

Signe och Frank spanar

Gympa med Ville Viking

Signe, Clara, Ebbe och Saga gosar med Ville

En kramgo katt tyckte Clara!

Inga kommentarer: