torsdag 9 juli 2009

Å bröllopsdagen blev åter bröllopsnatt

7 juli var det visst dags igen, dags att fira vår andra bröllopsdag. Den kom lite för snabbt för min smak. Jag tyckte precis att vi satt hemma i köket, käkade kärleksmiddag, sippade på kärleksvin och ammade liten Clara på vår första bröllopsdag. Snart har vi nog glömt det där med firandet så det gäller att ligga i medan lusten finns. Inom kort ligger vi där i hammocken en varm dag i juli och inser lite förstrött att "oj hoppsan, idag är det visst vår 27e bröllopsdag, ska vi fira? Ähh onödigt, det har vi ju inte gjort på det senaste 23 åren"

Nu hade vi ett litet sug att fira på ordentligt, liksom passa på när tillfälle ges. Riksgränsen, gå på SPA, vandra, äta flott och bli pruttfulla på vin. Eller en natt i Jukkasjärvi med schysst uppassning. Lappeasuando, men det hade visst schangserat fullständigt. En norska som svarade i telefon och erbjöd oss kämpe stora hamburgare, tack men nä tack.
Vi försökte komma på nåt mysigt ställe att sova på och där man kunde tänkas få en bit riktigt god mat, nåt litet extra så där. Kom inte på ett enda och energin dog ut.

Vi åt istället en schyrrans god middag här hemma och mamma fixade en efterrätt som man bara dog för. När Clara var nattad och i säng packade vi ryggsäcken med goda grejer, smetade in oss med myggmedel och drog på fiskarluvan. Ut i natten!

En härlig fisketur hela halva natten vid forsen Porokoski. Vi (öhh, jag) lyckades bara få tre små harrar på kroken men det spelade ingen större roll. Det viktigaste vid en sån här fisketur är vad man packat i sin ryggsäck, ja och sällskapet har en viss inverkan förstås. Sällskapet kunde inte bli bättre (i och för sig har man inte mycket att välja på när det gäller att fira bröllopsdagen). Men jag har en sån himla tur att jag är svinnöjd med mitt sällskap.

Efter att fiskelyckan svek och midnattssolen lyste med sin frånvaro satte vi oss vid elden, ca 02:00. Karvade på en torrköttsbit (av älg givetvis), grillade korv, goda mackor och det finaste av allt kaffe och kärleksmums ;) Och miljön är fasiken sagolik.
Det kändes som att vi lyckades så himla bra med firandet av vår andra bröllopsnatt!

1 kommentar:

Erika sa...

låter som en alldeles perfekt andra bröllopsdag ju!!
Grattis i efterskott!=)