lördag 4 april 2015

Väder är viktigt

Vädret har inte varit sådär som man önskar. Klarblå himmel, vindstilla, möjligen nån kallgrad men massor av plusgrader i solen OCH sol alltså... Inte riktig så, men vi har några dagar på oss! Vi njuter ändå, som alltid i byn. Skoter, skidor, god mat, umgås, kusiner!! Clara och Frank frossar i lek och bus med kusinerna. Alltså riktigt njuter. Det är roligt att se!

Idag den årliga pimpeltävlingen, igår skidlopp för barnen och gemensam middag för alla bybor på eftermiddan. Det bjöds på köttsoppa, bästa maten efter en heldag ute. Jag och barnen tog skotern, räddade en tant och farbror som kört fast och åkte vidare till "träffpunkten", den gemensamma lokalen i byn. Egen tallrik skulle man ha med och sen bara sätta sig till bords, mumsa rykande het soppa, hembakat bröd och en kopp kaffe. Sen upp på skotern igen och hem. Genialiskt koncept tyckte Clara och förkastligt att man aldrig gör sånt här i Stockholm. Hon kan inte förstå hur Stockholmarna klarar sig utan skoter!!

Igår blev det också en kvällstur på skidorna, 10 km efter älven i solnedgång. Jag, kusin Erik och svågern Toffe. Åh så underbart skönt. Min typ av yoga och finna ro!! Vi kom tillbaka när mörkret lagt sig. Stannade till vid Ulricas stuga, där var bastun varm, ölen kall och alla barnen nybastade och redo för läggning. Det är en av den bästa lyxen man kan få!

Imorgon en ny oskriven dag. Vädret bestämmer lite vad vi gör av dagen men efter morgonkaffet ganska säkert ett pass på längdskidorna för min del. Sen kickar vi igång påskdagen!

Inga kommentarer: