lördag 31 mars 2012

"Gejmar" lite dårå...

Frank lånade Claras Nintendo DS, "gejmade" lite medan han kollade Bolibompa och väntade på att Clara skulle bli färdig nångång. Vad han spelade?? Mario kart givetvis!



fredag 30 mars 2012

tisdag 27 mars 2012

Frank just nu

Frank övar på att flörta, världens sötaste flörtar också. Han fixar "give me five" plättlätt. Han har fått ett gäng med tänder. Går stadigt och snudd på springer nuförtiden. Bye bye bärsele, gåstol och såna bebisgrejer. Han är en stor kille nu! Han kan själv köra runt med Claras Bobby Car, han gillar Claras hästar, han tycker om mat, busa med stora syster och hänga i hennes rum, han älskar att bada och klappa hundar men störst av allt är kärleken till bilar och brummande fordon! Lite så är det just nu...

En flört mitt i maten!

måndag 26 mars 2012

Ute på landet en sväng

Petri åkte till Prag och jag, Clara och Frank åkte ut till Väddö under helgen som varit. Clara har hoppat så mycket studsmatta att hon har träningsvärk i benen idag. Träningsvärken kan även ha uppstått av allt cyklande, hon har trampat och trampat och cyklat som aldrig förr. Olivia lånade ut sin cykelkorg och då blev ju cyklandet än mer spännande, dockan kunde åka med och hon kunde samla grejer av alla det slag. Clara ville flytta in hos Alva och Olivia, det var inte roligt att åka hem. Men väl hemma konstaterade en klok Clara att det var superkul att sova borta men bara lagom länge för det var rätt skönt när man kom hem tillslut.
Klättrar i berg med Renita

Älskar att cykla!!

En något stolt tjej

lördag 24 mars 2012

Med foten liksom...

"Så här kan man stå, som stora tjejer. Med foten liksom och så håller man handen så här" Jaha jaja okej, liten tjej börjar bli stor... Här visar hon upp kläder och smyckena hon fick i present minsann.


fredag 23 mars 2012

Kollar och kontrollerar lite bara

Frank kontrollerar däcken, alla muttrar på plats, fast och fint... Han upptäckte en bil mitt inne i gallerian när vi käkade lunch där igår. Då gick det knappt att äta eller vara trevlig med polaren Rune, Frank hade bara ögon för bilen, den bara stod där och glänste helt blå och ny med rejäla riktiga DÄCK! Så fort Frank fick chansen ilade han iväg för att kontrollera just däcken. Han kände läääänge, tittade, brummade och kände igen. Helt svart om tassarna somnade han sen kvickt och lät utan bekymmer.


onsdag 21 mars 2012

Dagiskollage

Jag gillar att vi får en uppdatering i slutet av veckan på vad man gjort på dagis. En uppdatering i form av bilder och en lite text från ansvarspedagogen där hon skriver vad de pysslat med och om det hänt nåt speciellt. Förra veckan var det full fart som vanligt och den var ju lite speciell eftersom Clara fyllde år. Hon fick ett dagsikalas och fick välja vad man skulle leka och sysselsätta sig med på hennes kalas. Hon var lite snål med att berätta men jag fick bilder och hörde att de haft dansstopp och hon vill blåsa upp ballonger. Här ett kollage från förra veckan på dagis då de även firade St Patricks day.


tisdag 20 mars 2012

Kalaset

Vi firade från 11-17 i lördags, längsta kalaset ever... Kul, lyckat, trevligt, nöjda barn och en helt slut mamma! Och möjligen en halvslut pappa. Vi har förmånen att ha en schysst festlokal i föreningen så kalasandet hölls där, praktiskt och det är som ändå rätt hemtrevligt där. Klockan elva kom släkt och familj för att fira både Frank och Clara. Blir en del även fast det bara är från Petris sida. Clara tyckte det var supertråkigt att inte kusinerna från norr var med, det tyckte jag också men faktum är att det alltid kommer vara så. Ett ledsamt faktum.

Vi gjorde det enkelt för oss, catering! Färdig pastasallad, smörgåstårta, prinsesstårta och chokladtårta. Jag bakade bullar och farmor kom med sin världsberömda Tigerkaka och stora härliga muffins. Papperstallrikar och många stora svarta sopsäckar = lättstädat. Det blir ändå lite pyssel men jag är rätt snabb måste jag säga. Ställde i ordning festen innan frukost och dagen efter röjde jag hela stället (på egen hand) på under två timmar. Klapp på axeln till mig va!

Claras kompisar kom 14:00 då vi la in en högre växel. Fikade och festade. Clara fick välja mellan olika lekar och valde ballongleken, knyta fast en ballong i foten och sen ska man på tid försöka ta sönder de andras ballonger. Siste barn med hel ballong vinner. Poppis, vi körde den om och om igen. Dansstopp är en stor favorit så givetvis blev det dansstopp. Fiskdamm och mot slutet hinderbana för att riktigt trötta ut dem. Och för de som var med på efterfest serverades som sig bör vickning i form av varmkorv.

Jag låste festlokalen strax efter fem, tog Clara i hand och promenerade hem. Det var en trött men glad tjej!

Claras hästtårta!

En av många tårt-ljus-utblåsningar från förra veckan. 
Här blåser Clara även ut Franks ljus.

söndag 18 mars 2012

Frank och tårtan

Frank fick en hel tårta att göra vad han ville med. Han hamnade i fullständig chock så de hände inte så mycket.
Oh My God!! Alltså, vad gör man  nu?
Okej, ta det lugnt, samla dig...                     





























Jag börjar väl med att plocka bort den här bruna
nallebjörnen som ser ut som en bajskorv.



Jaha, ska hon nu lägga sig i det här.
Undra om hon verkligen vet vad hon gör?

lördag 17 mars 2012

Tårtmulad

"Det här har man ju alltid drömt om när man var liten" Sa Petri efter att han tårtmulade Clara med det som fanns kvar av Franks tårta. Kanske inte som fyra åring, då har man nog inte så hård koll på det här med tårtmulning, i alla fall inte Clara. Ja, eller... nu har hon väl koll om inte förr. Hon blev rätt paff, rätt mycket paff och undrade om man verkligen får göra så här. Sen rusade hon till spegeln och tittade länge, det var rätt fränt. Och idag tog hon igen det och lät Petris dröm gå i uppfyllelse när hon mulade honom med sin tårta. Lite sånt har vi pysslat med...


torsdag 15 mars 2012

Idag firar vi Clara!

Och i morse då. Clara smyger in i vårt sovrum "Mamma! jag förstår ingenting, det är jättemånga paket på köksbordet men ingen tårta! Och var är pappa??" Hon var lite småsnurrig, yrvaken men fullt medveten om att det är hennes födelsedag och att vi borde ha varit in och väckt henne med tårta och sång. Men det är ju alltid det här väntandet på tårtleveransen som ställer till det. Petri hade redan hunnit jobba ett tag och skulle som vanligt leverera en tårta och det förhoppningsvis innan Clara hunnit vakna. Planen gick inte i lås denna gång heller men vadå, då gör man det bästa av saken. Jag förklarade läget för Clara och bad henne börja om på nytt. "Du vet, gör om och gör rätt. Vi tar det på nytt!" Clara var med på noterna, trippade tillbaka in i sitt rum, gosade in sig i täcket och satt tyst som en mus i tio minuter. Seeeen äntligen kunde vi väcka henne med tårta och sång efter att Petri smög in med en rosa prinsesstårta. Och Clara blev fyra år!


onsdag 14 mars 2012

Grattis Frank!

En nyvaken prins som fyller ett år idag! Barnen bjöd på sovmorgon även idag men vi var som tvingade att gå upp senast åtta för att hinna till dagis. Jag stängde av klockan när den ringde sju, tänkte att det brukar ju aldrig vara några problem att hinna till dagis, småtrollen funkar utmärkt som väckarklocka. Inte i morse, då vaknade vi av att moster och kusinerna ringde och sjöng för Frank precis klockan åtta. Annars hade vi nog försovit oss, semestergroggy som vi verkar vara hela familjen.


tisdag 13 mars 2012

Premiär cyklar!

Semestern är slut för nu, kom hem sent i natt. Mosiga idag men Clara och Frank bjöd i alla fall på en skön sovmorgon, Clara sov till 9.30 och Frank snarkade på till 10.00. Men då kom vi inte i säng förrän runt två på natten också. Det var skönt med sol men ändå rätt skönt att komma hem. Clara har tjatat som besatt efter sin cykel som varit inne på rep. Fanns inget annat att göra än att åka till cykelaffären och plocka ut den. Ojojoj vilken lycklig tjej som premiär cyklade denna vår. Och lillebror sen, han ville också, han brummade så spottet yrde när han såg Clara cykla. Clara fattade ingenting "mamma, alltså Frank tror verkligen att jag kör bil!!"


Frank passade perfekt på pakethållaren och fick åka med en bit!

fredag 9 mars 2012

Syskonkärlek

Frank och Clara sitter nakna på balkongen, vi har fredagsmys och kör en lätt liten after beach på balkongen. Frank har valt låtar på iPaden och spelar Ulf Lundell på högsta volym. Clara äter bilgodisar och delar ut småbitar till Frank som sitter med öppen mun och väntar på att bli matad, precis som en liten fågelungen. Frank släpper en söt liten prutt och Clara hållet på att bryta ihop. "Ååååå neeeej! Frank släppte en prutt mitt i picknicken, nu är ju allt förstört!"

Ibland är lillebror jobbig men oftast rätt kul.

Nu har dem precis somnat efter en härlig dag på stranden och efter en bra middag ute på byn. Clara läste godnatt saga för Frank som lyssnade noga noga och tittade på bilderna med stora ögon. Clara har alltid en lösning på problem som uppstår. Hon ville gärna läsa godnatt saga men kom på att hon inte kunde läsa då var lösningen att ta det på finska istället, då funkar det visst. Så hon läste med hög röst och stor inlevelse med en egen påhittad finska, sån Cosbylajnen finska, hur roligt som helst! Och nu ska jag också sova, man blir så trött av det här beach livet.

torsdag 8 mars 2012

Livet just nu

Sand mellan tårna, gött! Inte så mycket till solbränna med två småtroll men det gör inte så mycket. Man omvärderar.

Träning varje dag, ingen nyttig mat och nån sangria här och där så träningen är väl lika med noll men så blir det denna vecka.

Clara äter tre glassar per dag, målet är att orka fem glassar per dag. Hon jobbar vidare på det. Och Frank tittar nyfiket på.

Så är livet just nu.

måndag 5 mars 2012

Kaffe och Baileys

Ha! Det här tycker jag är fränt, lite i alla fall. Bloggar för första gången på 10 000 meters höjd. Smutt med WiFi på flyget numera, gillar! Passerar Paris och ska precis beställa en kaffe, kanske en liten Baileys också. Tjing!

söndag 4 mars 2012

Rocker

En dag då vi hade magsjukan i huset... Lite magsjuka har väl aldrig hindrat en sann rocker från att spela några låtar.


lördag 3 mars 2012

Dagens = randigt

Som en sann bloggare kommer här även dagens outfit, eller gårdagens eftersom vi är lite efter med sånt här! Jepp, randigt. Puss och trevlig helg!


Lite sånt här...

Fyllde i fredags nånstans där innan jag klev på båten...
Nämn något som gjorde dig glad igår:
Att se Franks lycka när fröken på öppna förskolan drog igång och sjöng ”lilla snigel”. Det var ren och skär lycka just där och då ;)
Vad gjorde du kl 08 imorse:
Ordnade pannkaksfrukost till Clara, matade Frank med fruktgröt och drack pissljummet kaffe, å ja allt på samma gång.
Vad gjorde du för 15 min sedan:
Påbörjade en packning. Packar badbyxor, bikinisar, solkräm, solglasögon. En sån packning!
Det sista du sa högt:
”Fraaank, släpp mitt byxben, snälla!”
Det senaste någon sa till dig:
Förutom att Frank bubblar en massa så sa Jennie (i telefon) ”vi hörs sen då, ska bli kul ikväll!!”
Vad har du druckit idag:
Pissljummet kaffe, Ramlösa, lite varmare kaffe värmt i mikron och vatten (meeen snart blir det allt ett glas vin!)
Vad var det senaste du åt:
Äggröra och bacon till lunch
Vad var det senaste du köpte:
Näsdroppar, alvedon och solkräm på Apoteket
Vad är det för färg på din ytterdörr:
Öhh, jaha.. brun kanske
Vad är det för väder hos dig nu:
Alltså det är hur fint väder som helst, tänk vår och vårsol!
Godaste glassmaken:
Ojojojoj… lakrits är ju gott i allt men också vuxensmaker som romrussin å sånt
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Mjaaa..
Sover du tungt:
Jovars men vaknar för minsta lilla barnljud
Drömmer du mardrömmar:
Jamen det gör väl alla, ibland
Trivs du med ditt jobb:
Jag trivs
Favoritklädsel:
Längtar ju så jag dör till att kunna ha snyggjeans igen, måste bli smal bara. Men man kan ju säga att utan ett par snygga skor är man ingenting!
Favoritlåt just nu:
Har som vilken småbarnsförälder tappat kollen på sånt. Men just nu går Appen Stockholms enda dansgolv 107,5 varm i min iPhone. Mycket bra promenad musik!
Vad ser du om du tittar till höger:
Franks snoriga världssöta näsa
Vad gör dig glad just nu:
Att jag fortfarande är så nöjd med mitt röda hår som färgades på nytt i veckan. Men annars alltid gladast över mina älskade småtroll, såklart!
Vad ska du göra härnäst:
Åka båt!
Höger eller vänsterhänt:
Höger
Humör just nu:
Uppåt, glad, det spritter lite. Men va faen, det är strålande sol, fredag och det väntas trevligheter av olika slag!
Favoritgodis:
Surt och salt
Kläder just nu:
Randig tröja med torkat snor och annat intorkat bebisklegg på, svarta tajts och röda strumpor.
Sommarplaner:
Njuta av sista mammalediga tiden. Annars så tar vi det som det kommer, en massa roliga grejer alltså!
Hur många kuddar sover du med:
En, tempur såklart!
Spelar du något instrument:
Önskar jag kunde säga åtminstone dragspel men näe, tyvärr.
Morgon eller nattmänniska:
Natt
Vad är viktigast för dig:
Att leva här och nu och inte vänta. Min familj är mitt allt!

fredag 2 mars 2012

Pannkisfrukost

Fredag och pannkisfrukost. Clara vaknade klockan sju och var genast sjukt sugen på pannkakor med grädde och hallonsylt. Och det blev pannkakor med grädde och hallonsylt till frukost.

Vi gjorde pannkakor igår eftersom Clara bestämde vad det skulle bli till middag, så det var ju enkelt att värma imorse. Och jag inser att ungen är Stockholmish, redan nu...
Pannkaka är ju som bekant pannkaka, alltså det man gör i en långpanna i ugnen, ja ugnspannkaka. Allt man steker i stekpanna det är PLÄTTAR. Jag vet jag har sagt det förr men det är ju så och det är lite irriterande att inte Stockholmarna vet det här. Mest irriterande är att jag för enkelhets skull även börjat bli sån själv, säger pannkaka till plättar, då vet dem vad man snackar om. Aja...

Jag frågade då igår om vi skulle göra plättar eller pannkaka. Clara såg ut som ett frågetecken.
Clara: Men mammaaaa, jag sa ju pannkaka ju, så gör nu pannkaka! 
Cillan: Ja men du vet, ska vi göra den i ugnen eller steka i stekpannan?
Clara: Va?!!
Cillan: Ja alltså ska vi göra plättar, är det plättar du vill ha?
Clara: Nää, jag vill ha pannkaka, bara pannkaka, sån man får på restaurang du vet
Cillan: Ja ok, du menar alltså plättar. Det är det man steker i stekpannan
Clara tittar på mig igen som ett ännu större frågetecken, säger inget. Bara vänder och sätter sig i soffan. Efter en stund kommer hon aningen misstänksam tillbaka till köket och sneglar på stekpannan och ber om att få se vad jag gör.

Hon är skeptisk till det här med att pannkaka faktiskt heter plättar, Stockholmish...


Öppnis

Öppna förskolan igår, det gillade Frank. Helst sångstunden, han klappade ivrigt, hoppade i min famn, skrattade och tittade runt på alla andra för att liksom försöka tala om att det här är coola grejer, fattar ni kompisar hur bra det här är!!

Såklart en miljon roliga leksaker, rutschkana, grunkor att klättra i, vagnar, bilar, böcker och tusen saker att titta på. Frank hittade en ful gammal dalahäst. Den höll han i ett hårt grepp och röt till om nån försökte ta den, inget annat var lika intressant som den. Vi rejsade där i två timmar sen blev Frallan tvärt trött och tappade sitt goda humör. Vi lämnade öppnis, handlade och hämtade Clara.