onsdag 25 juli 2012

Vädret

Antingen eller på det här sommarvädret. I måndags hade vi picknick i skogen i regn och det var ett kallt regn, inget sommarregn, snarare höst över det. Igår låg vi på stranden igen och idag väntas nog varmaste dagen för årets sommar. Hoppas på tropisk natt, åtminstone en sån måste vi väl få i sommar. Så idag strandhäng delux, imorgon kan det vara läge för mössa igen.

Vi var ut med Ribbåt i förra veckan. Vädret var var som en helt perfekt sommardag hela dagen. Vi blev upphämtade 16.30 nere vid bryggan. 16.00 ändrade vädret sin attityd mot oss. Det kom in ett litet moln, äh tänkte vi lite regn gör inte så mycket. Det blev årets skyfall, himlen öppnade sig och vräkte på allt som fanns + hagel stora som Mamma Scans köttbullar. Och en redig vind på det. För ett tag tvekade vi faktiskt på om det skulle funka att åka båt, trots skyddsutrustning i form av stövlar, sydväst, seglarjacka och en torrdräkt, flytväst och skyddsglasögon på det.

Vi brukar inte vara bangiga och med barnvakter redo, då stannar man inte hemma för ett väderomslag.

Ribbåten gick... fort... Och solen kom tillbaka! Vi fick se sälar i solnedgången, åt en god middag i Finnhamn och ribade sen in mot stan. Chrisso fyllde 30 när vi var i New York förra året, då hade vi en fin present på g. Det blev en smärre miss i planeringen då. Därav denna present nu och planeringen gick bättre. Och jag är nu helt övertygad om att det är motor (gärna flera och STORA) och inte segel som gäller för mig när vi pratar båt!

Inga kommentarer: