tisdag 21 september 2010

Äntligen var ordet!


Å så fällde Petri äntligen sin första älg med sin alldeles egna hund i sällskap! Han har gått där i skogen från gryning och ända in på kvällskvisten i en veckas tid, inget händer...
Men så åkte vi upp över helgen till byn, hela familjen på snabbvisit. Petri drog till skogs igen, jag och Clara intog byhäng.

Plötsligt händer det... telefonen ringer när jag sitter och kör mammas bil på väg mot Vittangi. Vikingarna rockar så hårt i högtalarna att jag knappt hör telefonen. Det är mamma som ringer, "jaha, nu har Petri skjutit en älg". Ja, å så var det klart med det.
.
Som sagt, Petri hängde i skogen och vi hängde i byn. Jag och Mia krattade löv och Clara och Elsa latade i solen. Här har mommo dukat upp med picknickfilt och mellis.
Clara hann med att rida på Limbo två svängar och hon var som vanligt oerhört lycklig. När grannarna var på vift passade vi på att smyga in i höladan och leta ägg. Hönorna går lösa omkring på gården och ploppar ut ägg lite här och var. Ett favoritställe är höskullen och där hittade Clara tre ägg! Av äggen blev det en kladdkaka.

Inga kommentarer: