onsdag 9 juni 2010

Inte alla som har en trockadil i sängen

Fortsätter samla på Claras härliga små ord, senaste sköningen är trockadil! Krokodil för den som behöver översättning. Vi busade i sängen och Clara meddelar att vi måste akta oss, det finns en farlig trockadil under täcket.

Hemma idag igen, sjukdagar är riktigt frustrerande. Igår hjälpte farmor till men idag är jag hemma, gör några försök till å jobba när Clara sysselsätter sig själv för en stund. Stunderna är dessvärre oftast mycket korta innan en liten röst ropar "Mamma Cillan, mamma Cillan, MAMMA CILLAN!". Nu ligger hon i vår säng och snackar med trockadilen. Å snabbt lär hon sig vilka knep hon ska ta till för att få uppmärksamhet. Exempelvis har hon upptäckt att det är väldigt effektivt att skrika "HJÄÄÄLP!" i kraftig stämma. Då kan jag ju liksom inte ignorera, jag måste ju kliva upp för att se om det är nödrop på riktigt eller ett rop på hjälp i tristessen. Allt som oftast handlar det inte om nån större kris.

Petri kommer snart hem för avlösning så jag kan börja jobba ordentligt. Innan dess hinner vi nog baka en omgång lerbullar, göra handavtryck med vattenfärger, måla naglarna och klämma andra glassen för dagen.

Inga kommentarer: