fredag 10 oktober 2014

Elproblem

Det var ovanligt mörkt när jag slog upp ögonen i onsdags, kände direkt att nåt var tokigt men hajade inte vad. Klev upp, tände lampan, gick på toa. Men tände jag inte lampan, eller? Jo.. Eller nä, tydligen inte. Det var mörkt. Drog på morgonrocken, passerade sängen där hela familjen forfarande slumrade. Snubblade på ett gosedjur. Men va i... Varför så mörkt, vem har släkt nattlamporna, åhh.. Vidare ut i köket, laddar kaffebryggaren, slår på. Gäspar, sträcker på mig och tyckte nog att jag ändå lämnade fönsterlamporna på igår kväll. Men tydligen inte. Tänder fläktlampan och kollar mot kaffebryggaren. Jag är ändå helt säker på att jag drog igång den precis nyss. Kollar mot fläkten som givetvis inte lyser. Jaaahaaa, jaja det har ju gått en säkring!

Nog vet jag ju vart vi donar med säkringar men flott när mannen i huset ordnar med det. Jag väcker Petri, han går ner i källaren för att styra upp det. Men näh, alla säkringar på plats. Åååå vi har ett strömavbrott konstaterar vi, det är ju totalt bäcksvart runt i kring i grannskapet. Mysigt! Ända tills jag inser att det inte kommer bli nåt morgonkaffe...

Vart är vår backup liksom?? Gasolkök, trangiakök, NÅT!!! Sånt som pappa alltid ordnar med hemma i byn när strömmen går! Där överlever man på ett helt annat sätt, här stannar allt. Och vår ved är ute och blöt så kaffekok i öppnaspisen går bort.

Givetvis är dagis stängt så vi tänder ljus och lägger oss i sackosäcken, hela familjen och så pratar vi lite om hur beroende vi är av elektriciteten. Frank håller inte med, inte alls viktigt! Och i nästa stund tycker han att det räcket med mys nu kan vi slå på TVn.

När inte TVn funkar vill han kolla på DVD och när inte den funkar tycker han att vi kan ta den lilla bärbara. Men den är inte laddad. Och då blir det ett himla surande när den inte går att ladda. Men telefonen kan han väl ändå ladda och spela lite. DET ÄR JU BARA ATT SÄTTA IN KONTAKTEN! Och varm choklad vill han dricka och rosta bröd och kokta ägg och och och... Men att vi är helt handfallna utan elektricitet, näää det tycker han bestämt inte.

Inga kommentarer: