onsdag 26 juni 2013

Prag

Årets husmodersresa gick till Prag, helgen innan midsommar. Blir sällan en dålig resa med bästisarna som resesällskap, vi fick fyra riktigt bra dagar i denna mysiga stad. En perfekt weekend stad. För 2500 kr fick vi flygresa, bil som väntade på att få köra oss till hotellet, fyrstjärnigt hotell med frukost. Och flygtid från Stockholm under två timmar.

Vi besökte Staropramens bryggeri där vi fick en guidad tur som avslutades med ölprovning. Jag som knappt dricker öl drack som aldrig förr. Dricker jag öl dricker jag gärna Staropramen och att få ölen direkt från bryggeriets tapp, fantastiskt gott!

Vi prickade in finvädret och kunde njuta av stan i bästa sommarväder. Efter mycket promenerande tog vi in på thaispa, en välbehövlig fotmassage till en billig penning och sen var vi redo för mer shopping. Jag köpte två snygga blusar och en handväska, ett Tjeckiskt märke och jag hade kunnat köpa hela butiken. Kul med nytt märke man aldrig testat förut.

Vi tog oss runt med spårvagn och till fots, en bra stad för den typen av sightseeing. Promenad längst med floden Moldau, kollade in Karlsbron och övrig cool arkitektur. Vaclavtorget kan man bara promenera igenom och stanna för fika eller öl i gamla stan eller på nåt ställe precis utanför. Priserna är typ det dubbla, fortfarande billigt men ändå dubbla priset mot nån mysigare pub utanför torget.

Petrinparken var väldigt värt, jättefint. Och upp på berget åkte vi med bergbanan och vi kunde använda tågbiljetten som vi köpte för 8 kr. Ner promenerade vi med ett pit stop på ett café för en öl och njuta av utsikten.

Sista dagen var absolut varmast och precis innan solsting ser vi Ice bar. Bara för att det var så billigt att gå in så gjorde vi det. Skön kontrast att i shorts och flipflop dra in och svalka sig med en isdrink.






tisdag 25 juni 2013

Och midsommaren..

Det blev en midsommar i Stockholm och det kändes bra! Kul att mysa på i huset. Våra gäster var skräckslagna inför midsommartrafiken och anlände lagom till frukost för att vara på den säkra sidan. Och det blev ju strålande bra för då hann vi umgås ordentligt. Sillunch som sig bör, fint väder, sjukamp, ribbåt och grillmiddag som rundades av vid 03:00. Frank lät sig inte luras och klev upp innan 07:00 och när han väl var uppe fick ingen annan sova speciellt ostört. Det var ett trött gäng på midsommardagen men ändock ett glatt gäng!

Frisyren

Bättrade på frisyren med några sommarfräscha slingor, fyllde på med 80 st extensions,slingade och klippte bort trista toppar. Hittade en ny salong som jag gillar Peach Stockholm. Tycker det blev rätt bra.



torsdag 13 juni 2013

New York på fyra dagar

Jorå så att så här spenderde vi våra fyra dagar i NY. Vi landade mitt på dagen, givetvis sega efter resan och tidsomställningen. Nu ville ju vi sova och där i landet där allt är som helt annat envisas de med att vara vakna när vi ska sova. Vi gick all in och låtsades som att tröttheten inte fanns. Ett besök till Grand Central som fyller 100 år, ett glas bubbel och bara glo på spektaklet. Inga ostron i ostronbaren men det ska man ta sig tid till om man gillar ostron!

Första kvällen åt vi skaldjursplatån på Smith Wollensky och efter det givetvis redigt kött! Vi åt där första gången vi besökte New York och när vi upptäckte att vi bodde precis i krokarna kunde man så klart inte sluta tänka på deras platå. Detta ligger på 797 3rd Ave.

Vi vaknade först av alla i hela New York dagen efter, knappt gatsoparna hunnit före oss. Efter en skön frukost på Macaron Café precis bredvid hotellet tog vi en taxi till New Jersey och Jersey Garden för shopping. Mycket bra shopping till schyssta priser. Vi hade alla dille på skor. Man får lätt det. Jag och Petri hade med oss 15 par hem.

Tillbaka till hotellet för uppfräschning och vidare till kvällens middag. Jag fick min vilja igenom och det blev en gudomlig middag på Buddakan. Förrätterna var så goda så det vattnas i munnen när jag tänker tillbaka.

Efter middagen ett kärt återbesök till Bubble Lounge och sen hem för att sova gott.

En ny morgon och frukost på ett riktigt amerikansk hak eftersom Johan fick sin vilja igenom. Alltså riktigt häftigt men maten är på riktigt grotesk. Johan fick en hel sockerkaka som var friterad, alltså hela formen. Inbakad hittade han en banan och lite annat och denna var pudrad med ett paket florsocker. Till detta ytterligare en banan, bacone, jordnötter och sirap. Man stod sig på den kan man säga.

Efter detta behövde vi en promenad och promenad blev det. Central Park och Columbus Circel, Macy´s och en miljon andra affärer. Lunch på Café Habana och där måste man äta majskolv, åh! Vi lunchade även en frozen daiquari. Mer promenad, mer barstopp och sen hem för att piffa till sig.

Kvällen avrundades på Broadway. Phantom of the opera, Peter Jöback i huvudrollen och vi satt på första parkett. Mäktigt! Petri och Johan somnade till lite nu och då men verkade ändå vara impade av föreställningen. Ja det de såg av den i alla fall.

Tredje frukosten, även denna tidigt. En promenad längs med The High-Line en upphöjd gammal tågbana som går igenom områdena Hell´s Kitchen/Hudson Yards, West Chelsea och The Gansevoort Market Historic District. 1950 stoppades trafiken och nu har man anlagt en trädgård längst med spåret med en massa konstverk. Riktigt coolt.

Promenad längst med Hudson river och ett besök till World Trade Center. Lunch och därefter den häftigaste helikopterturen nånsin över Manhattan. För att lugna nerverna en drink på en härlig Roof Bar. Denna sista kväll mexikansk middag och ett stopp på en hotellbar, därefter god natt.

Fjärde dagen och hemfärd. Frukost och sen ut på stan, vi hann med liiite mer shopping, strosade runt och åt italienskt till lunch. Tillbaka till hotellet där vår limousin hämtade upp. Och vi sa tack och hej för denna gång!


måndag 10 juni 2013

Testar

Söndag morgonen ägnade jag åt att testa tandblekning från staterna, kanske dumt, kanske inte... Enkelt i alla fall. Man duttar på en remsa på nedre tandraden och en på övre tandraden, låter den sitta på i 30 minuter. Drar bort och sköljer munnen. En förpackning innehåller blekning för 14 dagar och efter det ska man bli skitsnygg. 3D White heter mirakelkuren. Bara inte tänderna lossnar så blir det väl bra det här!


söndag 9 juni 2013

Några bilder från födelsedagen

En mycket stilig 65-åring!


Det gäller att svetsa med stil, cool stil på en cool kille.

Moffa/Faffa ser till att barnbarnen får tårta.

Och älven och midnattssolen = Kuoksu!

fredag 7 juni 2013

Lördag imorgon

Vi var till New York också, det var en mycket bra resa. Vädret var skit men resan var fantastiskt bra. Mysigt med en långhelg i endast vuxet sällskap. Jag är så nöjd med den stan!

Vi kom hem, packade om och åkte upp till Kuoksu. Snabba vändnigar och fräna kontraster. Där var det också rätt så fantastiskt. Högsommarvärme och Clara och Frank njöt i kusinernas sällskap. Det var en fin vecka i byn och Petri hade mest troligt en fin vecka kvar i Stockholm.

Nu är hans "ledigvecka" över, vi är hemma igen! Clara längtar efter att bada på badstrand och gå runt i sina flipflop med klack, Frank längtade nog mest bara efter pappa. Imorgon ska vi väl försöka uppfylla bådas längt och även köpa utemöbler. Och det är visst lördag imorgon, gött!

söndag 2 juni 2013

Mys

Det var en bra fest igår, pappa har fyllt 65 år och vi har småkalasat sen i torsdags och igår var det en något större tillställning. Det är sommar i luften och allmänt härligt. Skönt att vara i byn!

Just nu väldigt lugnt, jag sitter ensam i köksbordet och dricker kaffe och äntligen funkar internet igen, för en stund i alla fall. Passar på att kolla läget på internet medan det går, man vet aldrig hur det är här. Plötsligt är det borta och har inte bråttom att komma åter, tar ibland flera dagar. Frank sover, mamma sover och pappa tar också en eftermiddagslutare. Syrran åkte tillbaka till Umeå med sin familj och bror min är igång med att packa ihop i stugan för att även de återvända hem. Clara och Elsa leker rockstjärnor där ute och är väldigt nöjda. Jag myser lite nu, provsmakare mammas goda kakor som blev över från igår, tar en påtår och är på internet. Fint!