onsdag 26 juni 2013

Prag

Årets husmodersresa gick till Prag, helgen innan midsommar. Blir sällan en dålig resa med bästisarna som resesällskap, vi fick fyra riktigt bra dagar i denna mysiga stad. En perfekt weekend stad. För 2500 kr fick vi flygresa, bil som väntade på att få köra oss till hotellet, fyrstjärnigt hotell med frukost. Och flygtid från Stockholm under två timmar.

Vi besökte Staropramens bryggeri där vi fick en guidad tur som avslutades med ölprovning. Jag som knappt dricker öl drack som aldrig förr. Dricker jag öl dricker jag gärna Staropramen och att få ölen direkt från bryggeriets tapp, fantastiskt gott!

Vi prickade in finvädret och kunde njuta av stan i bästa sommarväder. Efter mycket promenerande tog vi in på thaispa, en välbehövlig fotmassage till en billig penning och sen var vi redo för mer shopping. Jag köpte två snygga blusar och en handväska, ett Tjeckiskt märke och jag hade kunnat köpa hela butiken. Kul med nytt märke man aldrig testat förut.

Vi tog oss runt med spårvagn och till fots, en bra stad för den typen av sightseeing. Promenad längst med floden Moldau, kollade in Karlsbron och övrig cool arkitektur. Vaclavtorget kan man bara promenera igenom och stanna för fika eller öl i gamla stan eller på nåt ställe precis utanför. Priserna är typ det dubbla, fortfarande billigt men ändå dubbla priset mot nån mysigare pub utanför torget.

Petrinparken var väldigt värt, jättefint. Och upp på berget åkte vi med bergbanan och vi kunde använda tågbiljetten som vi köpte för 8 kr. Ner promenerade vi med ett pit stop på ett café för en öl och njuta av utsikten.

Sista dagen var absolut varmast och precis innan solsting ser vi Ice bar. Bara för att det var så billigt att gå in så gjorde vi det. Skön kontrast att i shorts och flipflop dra in och svalka sig med en isdrink.






Inga kommentarer: