måndag 21 maj 2012

En liten recension

Det var en mycket bra upplevelse det här, all inclusive, barn och Turkiet! Jag kan rekommendera allt!

Vi åkte till Side som ligger på Turkiets sydkust typ 7 mil från Antalya och bodde på ett helt perfekt all inclusive hotell, Melas Holiday Village. Hotellet kom verkligen inte till sin rätt i katalogen så vi visste inte riktigt vad vi skulle mötas av och jag var på nåt sätt lite skeptisk mot det mesta. Både jag och Petri är lite allergiska mot all inclusive men det här var riktigt riktigt bra. Schysst mat, stor variation, fräscht och barnvänligt och den lilla "hotellbyn" var rätt charmig och bjöd på det mesta. Flera pooler i olika varianter, vattenrutschbanor och GOTT om solstolar. En minut till havet med reserverade solstolar för hotellet. En bra miniklubb med gullig personal och barnaktiviteter nästan dygnet runt. Minigolf, tennis, boule, spelhall och roliga happenings, barndisco och shower. Till och med glassen som serverades dygnet runt kändes fräsch och var faktiskt riktigt god, sånt brukar jag annars akta mig för.

15-20 minuters promenad in till Side, mysigt att strosa, ta en kebab och kolla ruiner men jobbiga försäljare som rycker och drar i en heeeela tiden. Då var det bättre att shoppa utanför, vi hade en lagom stor shoppinggata precis utanför hotellet. Det funkade utmärkt bra, var betydligt bättre priser och man slapp mycket av den hysteriska prutningen som jag ogillar starkt.

Det enda jag saknade var en vattenkokare på rummet för att kunna fixa välling men det styrde vi upp genom att pappa köpte en för 40 kr. Den gick sen runt på morgonen. Först kaffe till mamma och pappa (mommo och moffa) som blir lika griniga som barn utan välling om de missar morgonkaffet. Frukosten öppnade först sju så det här med vattenkokare var en viktig detalj för morgonfriden.

Kaffet var väl ingen större njutning på hotellet, i en av poolbarerna fick man en hyfsad espresso annars ganska trist. Så det här med vattenkokaren och Nescafé blev små fina stunder. WiFi funkade sådär, kostade10 euro för fem timmar, segt nät, tjorvigt att logga in och ut och glömde man att logga ut löpte timmarna iväg. Stenålders men det fanns i alla fall...

Kan nog inte klaga på nåt annat. Inte ens på att vi hade regn en hel dag och några små skurar här och där, det var rätt uppfriskande.

Vi var 15 personer och det funkade också bra, det kan ju bli en del strul med så många människor. Bara en sån sak att få plats, att kunna äta ihop och få till solstolar till alla kan bli ett himla meck. Men inte här.

Turkiet och all inclusive blev alltså långt över förväntan och det gillar man ju!

Inga kommentarer: