Så kom vi äntligen dit! Edsbacka krog. En måndag förvisso men det gjorde inte så mycket. 8-rätters avsmakningsmeny, förtugg till champagnen, två extra mellanrätter och den givna tryffelbrickan till kaffet. Det gillar jag, inte mest men jag gillar det skarpt, att man på lyxkrogar alltid får ett HELT fat med en miljon snuskigt goda tryfflar. Å så pekar man bara vilka man vill smaka och servitrisen, tryffelservitrisen, alltid en viss servitris för ett visst ändamål. Hon plockar upp det små ljuvliga tryfflarna med en silvertång och placerar dem på ett sött fat av nåt dyrt fabrikat. Och ett nytt vin att smaka av till varje rätt – det var trevligt!
.
Vi har pratat om Edsbacka länge men inte kommit till skott. Och nu ska de ju stänga för gott efter 27 år och några stjärnor i Michelinguiden, januari ut och sen är bye bye. Petri har varit på och ringt och strulat men det har varit helt omöjligt att få bord, fullbokat i flera månader. Men så plötsligt händer det… Nu är det gjort och det är himla synd att det inte går att göra igen.
Hummersoppa som serverades i en liten mini gjutjärnsgryta, gullig servering!
Mitt val av tryfflar som serverades till kaffet, jag orkade bara tre sorter...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar