torsdag 4 februari 2016

40-års dagen då

Ååååå vad jag älskar mina fantastiska barn. Dom är nog härligast i hela världen! Helt små och lite febriga smyger dom upp på min födelsedagsmorgon. Clara vid 06, hon går upp, kollar TV och avvaktar för att hon inte ville väcka mig för tidigt. Sen vid 07 väcker hon Frank. Dom smyger ner och jag hör hur dom planerar. Frank vill brygga kaffe men Clara tycker det verkar onödigt farligt. Det får bli ett glas vatten istället. Dom pysslar, prasslar och smyger upp igen,  och med sång, ett tänt ljus och frukost på sängen väcker dom mig. Dom är lite bekymrade över att dom inte lyckades skära ost men ändå nöjda över att ordnat ett finncrisp med smör och en gurkskiva. Frank råkade hälla ut hela vattenglaset i sängen men tycker inte att vi behöver fokusera på det. Vi tittar på presenterna istället. Clara visste att jag behövde ett suddgummi till skolan så jag fick ett ur hennes samling, 4 kr från hennes spargris och fina teckningar. Frank hade gjort halsband. Dom är så fina mina barn, så omtänksamma, så underbara! Jag älskar dom till månen och tillbaka och mer därtill!
Petri var schysst och tog barnen under dagen och jag åkte in till stan för att träffa Julia. En härlig spontandag!! Lång fin champagnelunch på Lydmar och tisdagshäng på Riche. Jag är så glad att hon kom ända från Skåne bara för en dag, det var längesen vi kunde sitta ner och prata så. För några år sen, ja bara för ett år sen trodde jag ju inte mitt 40-års firande skulle bli såhär. Men livet svänger och man måste acceptera det. Det var okej att komma hem sen och mötas av fyra härliga blombuketter och choklad som väntade utanför dörren. Så ja, det blev ännu en fin födelsedag.

måndag 1 februari 2016

Upp och ner, ner och upp...

Det har känts lite upp och ner med feststämningen inför min 40-års dag. Mest ner. Eller jag har i alla fall inte orkat ta tag i nån feststämning själv, inte planerat nåt. Kanske trist men det har varit så mycket annat i livet. Jag valde att ignorera, typ lite så.

Min finaste och bästa Jennie tog med mig på lite skoj under helgen. Så sjukt uppskattat. Inte behöva tänka och planera och bara hänga på. Vi behövde det båda och det blev så bra. Middag och lite bus på stan i torsdags med Jennie och Camilla. Fredag checkade vi in på Djurönäset, en skön SPA-eftermiddag, mat, vin och bra humör. Djupa samtal, lösa livets bekymmer, nån tår här och där men mest glada toner. Jag blev så glad över att Ecka och Alexander också dök upp. Sen tog vi med Alexander på lördag, eftersom han är kock hade han såklart en given uppgift. Han tog över i mitt kök och styrde upp middagen. En något trött lördag men med ännu ett oväntat besök som droppade in så steg energin och vi hamnade nere på Wärdshuset för en dans. Söndag och tid för rekreation! Och det var ju tur det eftersom den nya veckan startade 03.00 av att Frank landar en kastspya i sängen.
Kocken som tog över mitt kök. Funderar på att alltid ha en sån hemma!

Soffläge

Clara och Frank fick som vanligt välja hur min födelsedag ska firas. Dom ville vara lediga från skolan, lång mysfrukost, gå på SPA, äta tårta och eventuellt avsluta dagen med bowling. Jag lovade att ordna detta och vi var så taggade och längtiga till eventet. Nu ligger Frank med kräksjuka och Clara har feber och halsont och min födelsedag är imorgon. Vad är det här, vem vill mig så ont!

Clara är stark nog att pyssla och nu har hon flyttat in pysseldoningarna till toaletten för att minimera riskerna att jag tjuvkikar. Det är nåt mycket hemligt på gång med rosa, turkost och glitter. Frank är ostark, helt utmattad och tunn av magbaciluskorna. Innan han somnade på soffan var han i alla fall lättad över att han hela förra veckan uppvaktat mig med nya halsband och armband varje dag, både på dagis och hemma. Mina fina små hjärtan!!

Nu ska jag joina Frank i soffan och göra lite skolarbete färdigt sen ska vi försöka äta glass och se om det får stanna i magen.