fredag 31 juli 2015

Jodå tuppen han gal!

I början var det mysigt, charmigt, hemtrevligt osv.. Nu börjar jag ledsna på gårdstuppen! Jag vet inte om han är lycklig eller olycklig men han gal oooaaavbrutet. Möjligen solsting. Hans hönor är söta och försynta. Dom smyger upp bland fikonträden på eftermiddan. Speciellt en av dem, hon är här varje dag och har med sina kycklingar. Två gula, en brun, några fläckiga och en helt svart. Hon har en väldigt speciell hoppteknik när hon spänstigt skuttar upp mot grenarna och plockar fikonen. Kycklingarna mumsar på fallfrukt från päronträdet. Väldigt sött litet sällskap men den där tuppen, han vill jag helst göra en mumsig tuppgryta på.

Apropå mumsigt så köpte vi delikata Mallorcanska räkor av fiskhandlaren igår. Olika modischanger och storlekar. Detta gottade sig i pannan med olivolja från traktens oliver, en rejäl klick smör, massor av vitlök, het chili, lime, honung och persilja. Åååååå nästan dog så gott det var. Cava till detta, kvällssol som övergick till fullmåne och innan läggdags smög jag och Clara ner i poolen, mycket tyst och stilla för att inte väcka Frank.

Idag har Frank bestämt att vi ska testa bläckfisken hos fiskhandlaren. Vad jag kan komma ihåg så har jag nog aldrig lagat bläckfisk. Tar nog hjälp av mina spanska vänner för att få till den på bästa sätt.

Efter fiskhandlaren svänger vi förbi den lilla vinbutiken jag hittade när vi var ute med häst och vagn igår. Helt fylld med godsaker! Igår fick jag med mig en ljuvligt bubblig och bärig Lambrusco som avnjöts på verandan. Men även två prisvärda och härliga flaskor Cava. Så nöjd med den butiken, i utkanten av Cala Millor. Idag ska jag testa rödvin härifrån ön, hon hade ett helt gäng att rekommendera. Det var även en trevlig hylla med Pingusviner som bara stod där och frestade. Crazy priser, ja... men en del ändå ok för min plånbok. Ska titta lite på dem idag, bara titta. Och ruggit bra pris på Ron Zacapa XOn.. Det lutar åt en Romstänkare på verandan ikväll!

Nåt mer orkar jag nog inte fundera på idag. Jo, vi ska styra upp vilken dag vi hyr trampbåt, en sån med rutschkana är det bestämt. Och med på båten ska vi ha fika. Äppelmust och pepparkakor för vi har hittat en butik som säljer pepparkakor och Clara och Frank är toknöjda över detta!

onsdag 29 juli 2015

En unicorn

Vi satte oss i bilen och drog iväg förutsättningslöst, råkade köra rakt på ett stall. Clara och Frank hamnade i hästhimlen när de fick välja ut varsin pålle bland 15 st ursöta ponnys. Clara såg direkt den helvita och blev förälskad. "Som en unicorn mamma! Den vill jag ha!!" Frank valde den tjockaste, han tyckte den såg frän ut. Han ville ha en häst med mycket drag i och valde med omsorg den absolut tjockaste. En varm men mycket fin ridtur i Cala Bona.



tisdag 21 juli 2015

Änglar finns!

Soffor på plats eftersom Ann-Sofie, Mona och Jocke är dagens änglar!! I ösregn baxade jag och Jocke upp och ner och hit och dit världens tyngsta soffor men nu står dom i mitt hus. Sakta tar det sig och blir ett hem... Trött, genomblöt, frusen och ledbruten. Ska bara styra upp detta och sen duna in!

söndag 19 juli 2015

Matlagare

Helt klart skillnad på temperaturen hemma i Svedala jämfört mot Palma. Här blir jag inte långvarig! Brrrrr.... Imorgon inviger jag bastun!

Och idag klippte jag gräset för första gången i mitt liv. Väldigt udda men jag har faktiskt aldrig gjort det. På senare år har husdjuret gräsklipparroboten ordnat med klippning och på vårt landställe styrde alltid Petri med det och i lägenheten hade vi givetvis inte någon gräsproblematik. Det är så många situationer och grejer som dyker upp där jag inser att det var bra att ha en karl i sitt hus, inte värre att man kan ordna det själv men ändock! Det är tur jag har min lilla karl i mitt hus i alla fall. Det räcker gott!!! Idag ordnade han middag för mig, Clara och Hanna. "Idag ordnar jag middagen mamma för jag ska bli matlagare när jag blir stor, sitt du ner och vila" Vad skulle jag göra utan mina ljuvliga små troll!!

onsdag 15 juli 2015

Sommarsmycke

Ikväll åker mitt Swarowski armband på tänkte jag. Passar en varm sommarkväll som denna. Glittrar lite mysigt mot en solbränd arm. Älskligt tycker jag!

Mallorca





torsdag 9 juli 2015

En öm kyss

På flyget ner till Mallis satt jag bredvid Martin Beck och Urcellen Ellen. Eller ja.. Peter Haber och Lena T. Hansson. Dom var så fina. Löste korsord tillsammans under hela flygresan, då och då gav han henne en spontan öm kyss på kinden. Dom småpratade i låg ton och fnissade tillsammans. Nu känner ju inte jag dem men atmosfären var så harmoniskt och älsklig. Jag fick en liten tår i ögat och tänkte att det är så där det ska vara. 

Man måste ta hand om varandra och inte glömma den där ömma kyssen, spontant bara så där, mitt i nåt helt annat. En varm hand på axeln, en vänlig blick, snälla ord och ta sig tid. Det behöver inte vara märkvärdigt och stort "hur har din dag varit?", "vad fin du är!"... Undra vad dom gör nu, cellen Ellen och Beck. Jag tror dom sitter i skuggan, har solglasögon och stråhattar. Dricker mest bubbligt vatten, kanske nån fruktjuice. Läser en god bok eller löser korsord tillsammans. Pratar gamla minnen, stannar upp, tittar på fåglarna. Fnittrar och mår gott.

Dom kan ju förstås också precis ha bråkat. Beck ligger och surar på rummet och cellen Ellen drog ner på byn. Shoppar upp alla pengarna, sätter sig på en bar och blir dagsfull på Sangria. Man kan aldrig veta hur nån annan har det. Bäst att koncentrera sig på sitt eget och se till att det blir vad man önskar!

Nu ska jag koncentrera mig på min bok, hitta en skön ställning i solstolen och inte fundera så mycket. Det är en konst i sig att sluta upp att tänka och bara vara.


tisdag 7 juli 2015

Omfamnar sommaren

Skruvat och byggt och legat i som ett djur hela förra veckan. ByggOle, Rusta, Elon, IKEA, inredningsbutiker, Jysk, Mio, Stalands möbler, Länna möbler osv osv. Lärt mig hur min diskmaskin, tvättmaskin, panna, kaffemaskin osv fungerar. Skurat, tvättat, fejat och packat upp nästan alla flyttkartonger. Och mitt i detta punktering, en spik i däcket. Baxade i Clara och Frank i bilen och tackar deras pappa allra ödmjukast för att han lyckades fixa däckbyte i Örby, som verkade vara dom enda som hade min däcktyp hemma. Apuh! Och barnen tar ju inte paus från frukost, lunch, middag och mellanmål bara för att jag gjorde det. Näh...

Men dom fick njuta lite av solen som plötsligt dök upp. Jag ordnade ett minivattenland och dom roade sig hyfsat på egen hand. Jag gillar inte att vara neggo och klaga men vilken sjuk vecka. När Mona skrev nåt om att det var fredag vaknade jag till. FREDAG, omöjligt.. Jag var på riktigt tvungen att du dubbelkolla. Det var fredag.

Det kanske inte var åtets bästa drag att starta en detox mitt i detta. Nä. Men det gjorde jag. En tredagars cleansing med Cleansing days, juicer och rawfood. Ska testa igen när jag är mer i balans. Skönt att rensa kroppen några dagar, inget kaffe, inget kött och framförallt inget socker! Min lilla mage har lugnat sig efter detta, så tummen upp!

Jag gick ju och skilde mig, det gjorde jag. Mest troligt det tuffaste jag gjort. Mycket sorg, smärta och saknad men ändå ett väl genomtänkt beslut. Det bästa för oss båda och på sikt hoppas jag att det blir mycket bra. Vi försöker att hålla rätt inställning i alla fall. Barnen framförallt och det lönar sig inte att bråka och tjafsa. Betyder många gånger att man får lägga sig i diskutioner man egentligen inte är ett dugg nöjd med. Men livet är för kort för att vara arg och materiella saker har jag för tillfället lust att spy på. Vissa saker är absolut nödvändigt men i det stora hela är jag lyckligast utan. Jag behöver bara mina barn!

Nu tänkte jag försöka att finna lite ro, harmoni, må bra. Lägger ner bekymmer, funderingar, oro. Tar ett djupt andetag och omfamnar sommaren!