lördag 30 maj 2015

Bye bye tacofredag!

Femkamp och picknick är den nya Tacofesten, yeeey! Hoff, alla dagar i veckan bara vi kan vila lite från fredagstacos. Vad är det med fredag och tacos, jag fattar inte!!

Denna fredag vände vi trenden i detta hus i alla fall. Efteråt konstaterade både Clara och Frank att det var buskul upplägg och man behöver faktiskt inte äta tacos VARJE fredag. Vilar man från det ett tag blir man ju mer sugen sen när det är dags. Så kloka ungar jag har.

Och det blev lite varmare, lite alltså. Vi höll på att frysa ihjäl ute på gräsmattan trots solsken. Men, det finns alltid en lösning. Picknicken blev en alternativ variant, halva inne, halva ute och sommarkänslan smög sig på. Oss lurar man inte!



Sjöliden

Fredagsmys för tre veckor sen, cyklade till Sjöliden. Det är så fint där, rofyllt.
Först fredagstacos hemma sen lek i parken till sen kväll, chips och lärre på bryggan och titta på solnedgången. Som man har längtar efter ljusa kvällar, slippa overaller, galonkläder, slask. Snälla sommaren, kom nu!!

torsdag 7 maj 2015

Vi rasslade av årets besök till Junibacken

Efter en lärorik och nervpirrande rundtur på Vasamuseet behöver småtrollen busa av sig. Frank känner sig helt slut eftersom det var så himla spännande och eftersom han kom på att han är höjdrädd under besöket. 

Vi går ner till Junibacken, betalar hutlöst inträde och rockar loss bland Astrids sagofigurer och Mumintroll. Måndag eftermiddag och folktomt, inga köer, lugnt, lagom volym och fritt fram överallt. Kan vara bland det smartaste jag gjort, att dra dit en måndag under lågsäsong! Efter två timmars bus och lek i en förtrollad sagovärld, en hutlöst dyr fika, inköp av ny sagobok så ser jag två overkligt nöjda barn. Jag inser också att här får man ändå valuta för varje dineros. Bra skit!
Bus hos Mumin
Katla tar strid mot Skorpan och Jonatan
Ronjas vårskrik
Hemma hos Madicken






Regalskeppet Vasa

"Åh tänk Clara, att farfar har byggt det här!" Säger en liten viskande röst under sin mörkblå keps. Han sneglar upp mot Vasamuseets tak och blicken vandrar över masterna som sticker upp genom taket. Han håller hårt i min hand och drar en suck av blandade känslor. Imponerad, överväldigad, exalterad, nyfiken men också lite rädd.

"Jaaaa... Det är det som är väldigt speciellt och häftigt med det här museet Frank. Farfar har byggt vasaskeppet!" Säger Clara.

Farfar har nångång för väldigt länge sen berättat att han varit med (svetsat misstänker jag) och jobbat när skeppet skulle in på själva museet. Clara var nog bara tre år när han berättade, men hon kommer ihåg och har sedan berättat för Frank. Efter det har hon alltid velat se skeppet. Och i måndags drog vi dit. Vad som inte riktigt går in är att han just jobbade med bygget av museet och inte byggde själva båten.

Vi går runt, spanar från alla håll, känner på kanoner, tittar på filmen om skeppsgrisen Lindbom, läser och lär. Clara vill veta hur många människor det var ombord när Vasa sjönk, vad hade dom för kläder, fanns det fler djur än grisen Linbom ombord, varför si och varför så... Frank frågar när skeppet sjönk och när det byggdes. "Bygget av Vasa började 1626 och söndagen den 10 augusti 1628 var det dags att dra ut och segla och dessvärre även sjunka till havets botten. Vasa byggdes alltså för ÖVER 300 år sen"

En lång paus.. Franks ögon är stora och även fast det är dunkel belysning glittrar hans blå ögon likt klarblåa iskristaller. "Wooooow, tänk att att farfar är så gammal!"

måndag 4 maj 2015

Vi håller sams

Och så hemma igen, hemma hos mina pärlor! En skön spelkväll i lördags, i princip helt utan incidenter och oenighet bland deltagarna. Värt att fira!

Mr D och jag

Och den här killen saknar man ju också! Mr D, gammal men fartfylld. Vi hade skitkul ihop, han förstod mig precis!