onsdag 31 december 2014

Fisk-SPA

Här om kvällen efter en god middag stannade vi till för fotmassage hela familjen. Frank ångrade sig när tio tjejer störtade fram och nöp honom i kinderna och gullade och duttade och nästan slogs om vem som skulle få ge honom fotmassage. Tack men nej tack sa han och satt istället bredvid mamma i en timme och roade mig medan Clara och Petri satt helt ostört och halvsov under massagen.

Frank störs verkligen av vänligheten och att ALLA blir helt till sig när de ser honom. Alla vill honom så väl men han roas inte alls av detta. Han kom på att han ska ha massage av fiskar istället, lugnast så. Och när vi efter oändligt tjat lyckades hitta ett fisk-SPA doppade han sina små tår, viftade runt två sekunder och sen var han färdig med massagen...



Kvällsdopp

lördag 27 december 2014

Rock'n Roll

Jag har aldrig sett Frank rocka så hämningslöst som när han åker disco-tuk-tuk. Efter en vecka i Thailand är det fortfarande det allra bästa. Clara lärde sig simma här om dagen och det är det enda hon vill göra nu. Simma, simma och simma... Hon kunde riva av typ fem simtag innan men nu drar hon iväg flera varv runt poolen.

Jag och Petri kör ett träningspass om dagen. Löpning eller gymmet för mig och promenad och gym för Petri. Och sen tar vi resten av dagen som den kommer!

Vi hamnade nära Patong Beach eftersom vi inte hade så mycket val. Bokade sent och spontant som vanligt. Fick ett flyg till Phuket och röck ett boende i sista stund. Hotellet är helt ok men jag fattar ju varför alla tipsat om de flesta ställen utom Patong. Som förstagångsresenärer till Thailand hade vi inte några direkta förväntningar så det här blir bra!

Det enda Frank haft synpunkter på är varför i hela världen vi inte döpte honom till Rock'n Roll. Clara saknar Kuoksu och kusinerna men är annars nöjd, så hittills är semestern strålande bra!

tisdag 23 december 2014

Dan före doppare dan..

Ridtur på elefanter i nån liten djungel, klappa tigrar och sightseentur av vår nya kompis som kör runt oss dit vi vill i sin taxi. Lunch vid havet, eftermiddagsdopp, 6 km löpning för mig och gymmet för Petri. Eftermiddagskaffe, relax och ut på restaurang för middag. Shopping och tuk-tuk med bra discomusik, eller ja bra och bra men hög musik i alla fall. Det bästa idag enligt Frank. Han vill BARA åka disco-tuk-tuk, hela tiden. Dan före doppare dan!

lördag 20 december 2014

Is

Clara har blivit så himla taggad på skridskor. Vi åkte i Kungsan förra helgen och hon ville aldrig sluta. Jag gav upp efter 13 varv, Clara körde nog 113. Vi åt Suovaskebab och drack varm choklad. Det vintrigaste hittills denna Stockholmsvinter! Men jag har hopp om att det blir snö, kallt och åkbara sjöisar efter jul!!

Frank fattade ingenting av det här med skridskor. Såg mest halt ut å så... Lite fränt var det när isen spolades med en stor ismaskin, men inte mer...

fredag 19 december 2014

Dålig stämning

Jag var så himla sugen på julskinka igår. Hivade in en färdigkokt på grilljering där på kvällskvisten. Men... Jag vet inte. Jag är inte sugen längre. Den kom ut i liknelse av en hjärna. Och Frank undrade vad det var för en äcklig klump som luktade illa och började grina. Ingen bra julstämning just nu och den lilla snö som kom igår den kan vi inte njuta av. Borta.

onsdag 17 december 2014

Fint!

Går omkring här hemma och stökar runt. Har på mig min nya klocka och sånt...

Och jo jag är svinnöjd. Kommer nog tjata lite om det här ett tag. Nu när jag är nykär.

Tanken var att gå in och bidra med pengar till Musikhjälpen 2014, via min brors insamling. Han är en klippa och gör sitt varje år för att samla in pengar. I år gick pengarna till att stoppa spridningen av hiv. Men jag gled plötsligt in på en annan insamling. Började buda på Petters härliga Sjöö Sandstöm klocka och råkade gå vinnande ur budstriden.  Ett fint bidrag, fin klocka, fin julklapp!!

Godingar

Det är verkligen julafton nästa vecka. Jag blir rädd av den här farten. Var det liksom inte jul rätt nyligen... Undra om det här året blev som man hade tänkt sig. Ska fundera på det. Nåt jag inte behöver fundera på är om jag har världens goaste fjun. Givetvis har jag ju det!!!

lördag 13 december 2014

Och varför inte en sköldpadda?


Lussegänget på dagis igår. Alla utom Frank, han står bakom dörren... Och lite trist är det ändå måste man säga. Anledningen är att det enda han vill vara för att delta i luciatåget är Ninja Turtles, med huggtänder. Huggtänderna kan jag väl förstå att personalen inte gick igång på och det är faktiskt lite småstruligt att sjunga "Staffan var en stalledräng" med Draculas garnityr. Men vad spelar det för roll om det traditionella jävla tåget kompletteras med en oskyldig liten sköldpadda, va va va??? Varför kan man inte istället uppmuntra de som vill gå sin egen väg, är nytänkande, uppfriskande och kreativa. Beige inställning av en annars helt fantastisk personal som älskas av både mamma, pappa och Ninja Turtles, MED huggtänder.

Det var en besviken liten ninja som läääänge satt i mammas famn och snörvlade efter uppträdandet. Han hade ju övat så bra, kunde alla låtar och ville så gärna visa upp sina skills. Efter en lång kram smög vi dit huggtänderna och han blev genast sugen på en lussebulle. Helt klart besvärligt att käka bulle med ett nummer för stora huggtänder i gummi. Men vill man så går det!!

Nästa år lär han ställa sig i ledet som alla andra tomtar är jag rädd för. Känslan att känna sig utanför och missförstådd sätter sig, så är det och den vill man inte ha. Men jag hoppas givetvis att han vill vara Ninja nästa år igen. Och det här är en speciell unge, han kommer gå långt, heeeelt övertygad. Och det pelar ingen roll om det är som Ninja eller Tomte. Heja Frank!!!