fredag 31 oktober 2014

Båtåkargänget

Resenärerna som klev på båten till Hesingfors i onsdags var mycket förväntanssfulla. Det var spännande men också lite läskigt!
Det läskiga försvann rätt snabbt och gänget kom snabbt in i båtåkartempot!
Dom har rört på sig kan man säga. Lekland, poolbad, disco, Mumingympa, galet mycket bus och en heldag i Helsingfors. Nu är vi hemma igen, trötta och slutkörda men samlar kraft inför fredagsmyset!

onsdag 29 oktober 2014

Höstlov

Höstlov och vi tog en prommis nere vid Artipelag. Tanken var lunch men det var ju stängt. Härligt höstigt i luften i alla fall! Och lunch fick vi på Bistro Gustavsberg så allt ordnade upp sig.

Igår önskades muffinsbak. Kladkakemuffins som intogs på picknickfilten ute på altanen. Och ridskola. Clara var fantastiskt duktig, hon var så nöjd, jag var nöjd, hästen var nöjd och ridskoleläraren var supernöjd. 

Vi har haft ett kraftigt bakslag då Clara blev rädd för en häst som sparkade. Det har satt sig som en smäck och hon kan inte tänka på annat och ville inte ens fortsätta rida ett tag. Vi tog ett break på två veckor och Petri tog med henne till badhuset istället. Nu testade vi igen, det var nervöst, pirrigt, lite olustigt och Clara övervägde att inte gå dit. Men hon gjorde det och var bättre än nånsin. Hon är så galet stark den där ungen. Har ibland ett så skört och litet yttre men innanför är det en enormt tuff tjej!! Jag är så stolt! Med gråten halvvägs och så nära att ge upp när hästen krånglade såg jag hur det vände... Med focus i blicken och en sammanbiten liten mun greppade hon tyglarna, tryckte i skänkeln och lyckades styra upp hästen på banan. Och sen gick det så himla bra. Alla drog en lättande suck och livet går vidare!

måndag 27 oktober 2014

Söndagsmiddag

Clara och Frank älskar Koh Phangan och att det mitt under middan blir mörkt, lamporna blinkar, åskan går och man hör regnet smattra. Dom älskar också toaletterna, den dunkla belysningen, alla fina färgade lampor, blommorna och akvariet. Men kanske framför allt maten. Frallis tog en vuxenportion ribs och slukade ALLT. Clara kyckling med ris. Glass till efterrätt och söndagsmiddan blev fulländad. Mysigt också att vi har Ella på visit!!

lördag 25 oktober 2014

Halloween i år igen...

Kalasdags och det är halloween, då blir det inte annat än läskigt!

Ninja Turtles

Mitt Ninja barn går till dagis...

tisdag 21 oktober 2014

Graviditetsfläsket ska väck!

Ibland såsar man ju bara ihop, deppar ett slag, är lite nere, funderar och håller på. Så måste det ju också få vara men man måste komma tillbaka. Bli positiv! Hitta glöd! 

Musik är bra. Ronnie Spector är bra!! In på Spotify och ladda hem "Unfinished Business". Jag lyssnar mycket på henne just nu och måste dansa runt lite varje gång! Exempelvis "Love on a rooftop", ojojoj så fint.

Och peppen av att dra på sina gamla Deminbird från Nudie jeans och ett par gamla H&M jeans som har hängt med ruggigt länge men det senaste sju åren legat i garderoben. Det ger även den mest gråa dag positiva vindar. Nu drar jag till gymmet, crosstraining idag. Och alla synliga spår efter graviditetsfläsket är snart VÄCK. Ha!!

Gomorrrron världen!!

Men alltså fy f*n så sinnessjukt trött man är nuförtiden. Oooorkar INTE. Och jag som är träningsnarkoman nuförtiden, borde väl vara på topp???

Men det är väl dags att ta på tröttmössan ett tag, vi bor ju i Sverige och det börjar nu att skymma efter 17.00!! Sommar, vart tog du vägen!!!

Morgonkaffet smakar i alla fall bättre än nånsin. Det gäller att gräva fram positiva små glimtar i höstrusket OCH boka en solresa. Det är så man överlever mörkret!

söndag 19 oktober 2014

Skogen

Vaktar elden...
Jag tycker om att elda!! Det var Frank som sa det men hade lika gärna kunnat vara jag. Det är som trevligt. Rofyllt å så... Och sen grillade vi korv och letade svamp, hittade väl två, tre stycken. Men skönt söndagshäng i skogen hade vi!

lördag 18 oktober 2014

Äta å sånt..,

Hämtade upp Jennie vi bussen i torsdags och åt lunch ute i förorten! På "Living" i Älvsjö, härligt koncept med inredning, kläder och god mat. Allt i ett liksom! Sen tog jag med henne hem och vi hade en enastående trevlig kväll och jag kokade ihop en boeuf bourgogne. Fredag heldag med Jennie som avslutades med middag på Vassa Eggen och dansade till sena timmen.
Idag är Petri på Vassa Eggen och äter, han ringde precis och gav en rapport om maten. Här hemma har vi haft en Tacokväll och kollat "Så mycket bättre". Frank ville vara Ola Salo och tyckte att jag kan vara Amanda Jenssen, Clara var Carola. Och vi kom fram till att man också kan gråta av lycka, inte bara när man är ledsen...

tisdag 14 oktober 2014

Time for pizza!

Vi lagar alltid mat ihop. Himla trevlig aktivitet! Igår bakade vi pizzor... Älskade ungar!

Kära dagbok...

Mama donade ny manikyr, plockade ut sina nya brillor och träffade sköna tjejer på Boquerian i förra vecka, ett litet besök på Riche också med svägerskan, den allra minsta av dem. Annars mycket på gymmet!! Och mycket med bokstäver. Clara går ständigt runt med penna och papper och antecknar ord och ljudar som om hon inte gjort annat! Frank testar också men det blir ju nåt helt annat. Han är svinnöjd i alla fall och hela alfabetet kan han, bara när han sjunger det men ändå!
På fredag discokalas för Clara och under tiden grillade vi andra hamburgare. Sen ordnade Frank och jag fredagsmys lagom till discopinglan kom hem igen. Vi skulle kolla Idol, innan programmet var slut hade hela familjen dunat in i soffan.

Desto mer energi på lördag. Petri jobbade och Frank ville åka buss. Så vi intog frukost och åkte buss. In till stan, till Slussen och vidare med tunnelbana. En stor dag för Frank! Vi kollade in Kulturhuset, åkte upp till "Rum för barn" och lattjade runt, spelade spel och lyssnade på sagor. Vi delade en pasta Bolognese på tre och promenerade ner till Kungsträdgården för att köpa glass.

Sen äntligen en dejt med Petri och vi kollade in Tolv Stockholm. Åt middag på O'Learys och drog av ett parti bowling.
Söndag fick Clara sin vilja igenom och åkte med Petri och Frank till badhuset. Att man kan älska det så mycket! Men det är säkert att man är en poppis pappa om man tar med dem dit!! Jag förberedde söndagsmiddag och masade mig till gymmet för ett spinningpass. Och sen fick vi besök av hela familjen Krobath med alla små kusiner!

Söndag blev måndag och det var visst igår... En ny vecka är i full gång! Bara till att köra på då!!

fredag 10 oktober 2014

Elproblem

Det var ovanligt mörkt när jag slog upp ögonen i onsdags, kände direkt att nåt var tokigt men hajade inte vad. Klev upp, tände lampan, gick på toa. Men tände jag inte lampan, eller? Jo.. Eller nä, tydligen inte. Det var mörkt. Drog på morgonrocken, passerade sängen där hela familjen forfarande slumrade. Snubblade på ett gosedjur. Men va i... Varför så mörkt, vem har släkt nattlamporna, åhh.. Vidare ut i köket, laddar kaffebryggaren, slår på. Gäspar, sträcker på mig och tyckte nog att jag ändå lämnade fönsterlamporna på igår kväll. Men tydligen inte. Tänder fläktlampan och kollar mot kaffebryggaren. Jag är ändå helt säker på att jag drog igång den precis nyss. Kollar mot fläkten som givetvis inte lyser. Jaaahaaa, jaja det har ju gått en säkring!

Nog vet jag ju vart vi donar med säkringar men flott när mannen i huset ordnar med det. Jag väcker Petri, han går ner i källaren för att styra upp det. Men näh, alla säkringar på plats. Åååå vi har ett strömavbrott konstaterar vi, det är ju totalt bäcksvart runt i kring i grannskapet. Mysigt! Ända tills jag inser att det inte kommer bli nåt morgonkaffe...

Vart är vår backup liksom?? Gasolkök, trangiakök, NÅT!!! Sånt som pappa alltid ordnar med hemma i byn när strömmen går! Där överlever man på ett helt annat sätt, här stannar allt. Och vår ved är ute och blöt så kaffekok i öppnaspisen går bort.

Givetvis är dagis stängt så vi tänder ljus och lägger oss i sackosäcken, hela familjen och så pratar vi lite om hur beroende vi är av elektriciteten. Frank håller inte med, inte alls viktigt! Och i nästa stund tycker han att det räcket med mys nu kan vi slå på TVn.

När inte TVn funkar vill han kolla på DVD och när inte den funkar tycker han att vi kan ta den lilla bärbara. Men den är inte laddad. Och då blir det ett himla surande när den inte går att ladda. Men telefonen kan han väl ändå ladda och spela lite. DET ÄR JU BARA ATT SÄTTA IN KONTAKTEN! Och varm choklad vill han dricka och rosta bröd och kokta ägg och och och... Men att vi är helt handfallna utan elektricitet, näää det tycker han bestämt inte.

tisdag 7 oktober 2014

Filmtajm med fjunen

Hämtade gullefjunen tidigt igår och vi bara gosade ner oss och kollade film hela dagen! Dom bästa gullefjunen som finns!!

måndag 6 oktober 2014

Blandad kompott

Bröllop och grejer förra helgen. Himla trevligt! Och sen kommer jag knappt ihåg veckan.. Fick migrän för första gången i mitt liv, måste ha varit migrän enligt vad google upplyste mig om. Oskön upplevelse och jag hoppas verkligen att det var en engångsföreteelse! Veckan avslutades i alla fall bortom allt vad migrän heter. Barnen åkte mycket förväntansfulla upp till mormor och hade en härlig helg. Pappa Petri jagade älg med polarna och jag utövade yoga på Åland. Nu tar vi nya tag och börjar en ny vecka! Dessvärre med feber och hosta för de små så vi har några lugna hemmadagar att vänta. Men det löser vi!