lördag 27 september 2014

Vinyldans

Dom fredagsdansar till vinylskivor. ABBA, Rick Astley, Mamas & the Papas... Sen äter vi KÖTT, väldigt mycket kött och slevar i oss en chokladcirkus på Griffins Steakhouse. Och innan läggdags bad, det allra bästa med att bo på hotell enligt Frank. Och nu vill dom aldrig mer åka hem...


tisdag 23 september 2014

Premiärnerverna höll inte hela vägen

Och Sickla loppet genomfördes under söndagen. Clara startade för andra gången och Frank debuterade i sina rosa supersnabba Nike skor. Det var nervöst innan start, Frank var sammanbiten, Clara var nära att svimma. Två bleka små nunor trängdes i startfållan. Trampade nervöst med sina små fötter och ordnade oroligt med nummerlapparna så att siffrorna alldeles säkert syntes. Pang! Starten gick...

En befrielse att äntligen få starta och på några minuter var allt över. Det var lyckliga små dun som passerade mållinjen. Där fick de saft, banan och en chokladbit men kanske viktigast av allt, medaljen! Och sen ville dom åka hem, bums!
Hem och byta om för nu var det dags för ännu en premiär. Frank hade bestämt sig, han skulle upp på hästryggen. Hans största önskan under veckan var att lära sig rida. Vi drog till Lemshaga ponnystall.

Med bestämda steg klev en liten Frank ut ur bilen och traskade upp mot stallet. Hälsade på hästarna, gav dom äpple och lämnade lika bestämt in en walkover. Näpp, idag tänker jag INTE rida, jag går. Och han gick och Clara red. Sen fikade vi prinsesstårta på Delselius, åkte hem, ordnade älgfärsbiffar till middag och somnade gott!

Naturhistoriska

En av helgens utflykter gick till Naturhistoriska. Frank fick se båda sina favoritdjur, fiskar och nattugglor = lyckan total! Dom gillade museet!


lördag 20 september 2014

Bibblan

Vi besökte biblioteket. Frank var lite nervös. Mycket spänd och förväntansfull inför besöket. Clara fick sitt första alldeles egna lånekort, valde en egen kod till kortet och skrev dit sitt namn med omsorg. Kortet placerade hon i ett litet fack i sin rosa plånbok och visade upp det för pappa innan han hann kliva över tröskeln när han kom hem. Hon var noga med att berätta att hon har en kod till kortet som hon valt helt själv, nu var hon lite osäker på vad hon valde för kod men det löser sig nog. Man kunde få välja en ny nästa gång om man råkat glömma bort sig. Hon var också noga med att berätta att Frank mest troligt var för liten för ett eget kort men om han sköter sig kan han få låna på hennes kort.

I'm in love

Den här borde vara min känner jag...

tisdag 16 september 2014

Vackert så det gör ont!

Piratvampyren och storasyster åkte med pappa till Finland över helgen. Jag åkte till Väddö.
Grisslehamn var helt stilla, vackert så det gör ont! Sommargästerna hade åkt hem och lugnet lagt sig, rätt skönt.

Piratvampyr

En helt vanlig piratvampyr som ska på semester bara...

onsdag 10 september 2014

Jag å mina små smultron

Det är rätt fantastiskt hur Frank ändrar karaktär när vi umgås bara jag och han, jag blir lika förvånad varje gång och tänker att det här måste vi göra oftare!

Lördagsnöjet fick barnen välja helt fritt. Inte helt otippat blev det lekland och kyckling med cashewnötter till lunch. På väg hem skulle lördagsgodiset inhandlas på kiosken för dom har så mycket tokiga sorter. Det blev pulver och pulver som smäller, sprayer, varmkorvsgodisar, klubbor med inbyggda ficklampor och sånt där som grisar och kladdar riktigt härligt. Jag hatar dessa "tokiga sorter" men det är en fest för barnen varje gång dom får fria tyglar att frossa loss. Till middag skulle det bli tacos. Frank utnämndes till stekansvarig och förste man att provsmaka allt och Clara ordnade med det som behövde skäras. Sista önskemålet för en bra lördag var att mysa ner sig i sängen, alla tre och där kolla film på Netflix och äta tokiga godisar.

Söndag då och vi lämnar Clara i stan för en playdate. Och jag och Frank får en heldag bara vi! Frank är shoppingsugen så vi drar till Liljeholmems galleria. Shoppar Trash Pack, bilarplåster och en Ninja Turtles handduk. Till Clara blir det ett par nya träningsskor. Vi delar på en pasta pollo och mumsar glass. Vi passar på att rösta och kollar runt i gallerian. Sen vill Frank hem för att baka blåbärspaj så givetvis gör vi det. Han är söt och rar, inget strul och bråk och frågorna svämmar över. Vad är det för väder på Canarie öarna, undra om det regnar? Varför har jag två kulor där nere vid snoppen? Hur många trash pack figurer finns det egentligen? Varför går sniglar så sakta? Ja, sånt där vanligt som man undrar över helt enkelt!

lördag 6 september 2014

Ebbot å Agnes

Det bästa med denna vecka var givetvis att få komma hem till älsklingarna. Nummer två konsert i Bergwaldhallen. Ebbot, Agnes och Sveriges Radios Symfoniorkester. Rysligt bra, rysligt så man fick gåshud och jag vet inte vem jag blev mest kär i, Ebbot eller Agnes...

Jag kom över två biljetter och ett fint sällskap. På väldigt kort varsel kom Airi svischade in på sin cykel och var med barnen några timmar. Jag hann till och med äta en sen middag på Elverket efter spelningen. En fin kväll och jag är så oerhört tacksam för att det finns människor runt ikring som ställer upp!!


Är 80 lagom?

Landade 03.00 i måndags natt, hoppade in i en taxi och smög in här hemma 05.00. Avlöste Petra som sov med barnen och fick 1 1/2 timmes sömn innan Frank väckte mig och det var dags för dagis. Petri hade redan lämnat stan för längesen och intagit jaktkojan uppe i byn där han ska sitta veckan ut. Motsvarigheten till husmodersresan är igång!

Världens bästa faster Petra ordnade söndagsmyset inne i stan och tog sen bussen hem med barnen. Det var stort att få åka buss, tunnelbana, gå på bio och hänga med coola faster en hel dag. Barnen var minst sagt nöjda!

Och vardagen sprätte igång. Veckan har varit mosig och trött men ändå bra. Vi drog till ridskolan, funkade bra att ha med Frank men då fick jag lite hjälp av Marie. Tvätta kläder hade man glömt under veckan jag var borta. Så tvättmaskinen har gått varm, jag har packat upp och pussat sönder mina barn. Vi har pratar om Mallorca där jag var på semester och Frank kan tänka sig att flytta dit. Clara vill flytta till Kuoksu.

En kväll ligger Clara och Frank och språkar i sängen. Vad skulle du vilja heta Clara undrar Frank. Åååå Maria skulle jag vilja heta, du då! Jaaaa nå jag tror jag vill heta Mallorca, det är fint!

En annan dag sitter barnen och äter middag, Clara, Hanna och Frank. Tjejerna leker att det är på restaurang. Hanna leker att hon är 13 år och Clara drar till med 15. Tjejerna vill beställa dryck, isvatten och rosa saft blir det. Och så har vi Frank... Hur gammal är du då frågar Hanna? Jag är 80 år och tänker beställa öl! För man måste vara rätt vuxen när man dricker öl, är 80 lagom mamma?

fredag 5 september 2014

Palma de Mallorca

Lämnade landet för ett slag. Husmodersresan gick denna gång till Palma. Mitt första besök till Mallorca och jag kommer åka tillbaka that's for sure!

Efter en lång och härlig sommar då jag varit mycket själv med barnen, en vecka helt ensam med barnen i byn och därefter inskolning på dagis och sexårsverlsamhet kändes det helt overkligt att sätta sig på flyget och veta att vi har SJU hela dagar i bara vuxet sällskap och dessutom riktigt, riktigt bra sällskap.

Sju hela dagar och nätter som spenderades väl. Vi sov helt lagom mycket, solade, badade, åt god mat, drack Sangria varje dag och fick till nån sen natt på hejdundrande fartig club. Jag sprang längst med stranden den första dagen, fick jordens skavsår och sprang sen inget mer. Också lagom.

Och som Renita sa "jag skrattar aldrig så mycket som med er". Bara att instämma, vi har för jävla roligt ihop!!

Vi hade många idéer om att aktivera oss på olika sätt, upptäcka, uppleva, se och ta in denna vackra plats. Sånt som man gör. Men faktum är att vi lät bli, vi behövde bara vara, njuta, samla kraft och umgås. Det räckte så himla bra på denna resa och ger oss ett mycket bra skäl till att återvända. Vi har så mycket kvar att se!