måndag 28 juli 2014

Siffror, bokstäver och flodhästar

Bara +27 denna morgon så vi stressar inte ut i solen, idag målar vi stenar och ritar fantasidjur. Clara fick även ett plötsligt sug att öva på bokstäver och siffror. Jag har lite dåligt samvete över att jag inte "hunnit" sitta mer med henne och öva hon är ju intresserad och vill verkligen lära sig. Men nu kör vi! Mor, far, ros, sol det är klart. Vi avancerar till favoritordet, häst osv...
Frank ritar en flodhäst på stranden som jagar nyckelpigor och tittar på regnbågen. Skriva känns onödigt. Eller jo, han vill lära sig skriva "korv" men sen räcker det.

Kanske man skulle baka bullar idag... Eller tunnbröd, den omgången mamma bakade när hon var här börjar sina. En mindre tragedi i familjen då det är det enda brödet barnen äter. Mommos tunnbröd eller korvbröd med smör på. Korvbröd känns som väldigt flumm att servera till frukost, det bär mig emot.

Och pappan kommer hem idag, jag kan alltså dra ut och träna igen!! Vilat kroppen sen i onsdags, not good. Vi har haft skönt strandhäng med faster Petra, faster Tanja, onkel Philip och lilla dunet Edwin. Jennie och Ellen har tittat förbi och vi gjorde en utflykt till Djurö, hängde i stan, shoppat och ätit och ätit och ätit. Mycket trevligt men kroppen längtar faktiskt efter spinningcykeln, tunga vikter och till och med lite längt efter en löptur.

Dags att fylla poolen, rensa ogräs och plocka av dagens skörd. Jordgubbar, smultron och några tomater kan det bli. Ska fundera på det där med bullbak under tiden.

söndag 27 juli 2014

Istiden

Jag vet inte men vårt senaste tillskott på inredningsfronten känns inte så värst classy. Men är ett måste i sommarnatten som är tropisk mest hela tiden just nu. Drog på för fullt innan vi skulle sova igår och Clara var helt till sig över att få sova i ett svalt rum "åååå välkommen till istiden!" Sen somnade hon och sov helt fint till 09.00 denna morgon.

lördag 26 juli 2014

Själslig ro

Jag var skeptisk till sommaren i början på sommaren. Den kunde ju bara inte bli en repris på förra sommaren med värme på riktigt, ljumma kvällar och bra badtemp. Skönt att jag hade fel!! Senaste veckorna har varit ljuvliga! Många sena middagar, kvällar och nätter i linne och shorts, ingen varm kofta och långbyxor. Och att bo i detta hus med solnedgångar över Torsbyfjärden, det ger en själslig ro minsann!


tisdag 22 juli 2014

Sommar och bad!

En sov hela vägen hem och en annan roade sig med att ta 53 bilder med min telefon. Vi åkte ut till Väddö, jag och huliganerna. Petri jagade vildsvin och vi övriga var uttråkade så vi drog iväg. Mys hos Jennie igår kväll och en skön dag på Hallstaviks utebad idag. 
Efter att vi kört stenhårt på Gustavsbergsbadet igår tyckte jag mig vara helt färdig med den typen av aktivitet. Jag badar gärna men inte inomhus och inte i poolbad med en massa kiss. Givetvis är det högintressant för barnen så vad gör man. Idag har jag åkt rutschkana enmiljon gånger och snurrat i poolen i FYRA timmar. Mina barn kan inget annat än älska mig!!

fredag 18 juli 2014

Sjöboden

Ut till Djurönäset och middag på Sjöboden, papsingen bjöd på fredagskrubb. Skitmysigt där ute, en liten Värmdöpärla! Och en fantastisk värme, pappa orkade inte och kröp in under Hawaiiparasollet runt 18 tiden och kom inte ut förrän vi skulle åka hem.
Matkoma var ordet! Viiiilken smäll. Frank och mommo kastade pil medan resten däckade i varsin hängmatta.


torsdag 17 juli 2014

Bra skit!

Köpte mig en foamroller som jag rullar runt på lite nu och då. Gillar! Jag är ju en bra kund att lura på alla typer av redskap som kan bota min onda kropp. Jag har en uppsjö av olika prylar som ska bota eller i alla fall hjälpa till att göra livet lättare, det mesta är skit men denna känns stabil! Det kommer nog bli en hel del rull med den.

tisdag 8 juli 2014

Värmdö

Fartglasögon på och plattan i mattan. Den femte dagen styr vi färden hem till Värmdö igen. Kort men intensiv semester, tur vi hade en snabb båt. Man hinner inte bli uttråkad på våra semestrar i alla fall!


Utö

Fjärde stoppet blir Utö. Vi lägger till lagom till en sen lunch. Vi hyr cyklar. Frank är glad som en speleman och kan inte låta bli att upplysa oss då och då om att vi har ett underbart väder! Och han har så rätt. Vi stannar till på bageriet för kaffe och nybakade bullar. Checkar in på kvällens hotell, barnen jublar över badkaret de fann i badrummet och vrålattackbadar innan maten. Ännu en fin middag och en fin solnedgång och vi passar på att fira lite extra. Skålar i champagne för den sjunde bröllopsdagen, en dag för tidigt men det är lika bra att dra på med firandet när man en gång kommer ihåg!!


Dalarö

Morgonjogg, frukost och poolbad innan vi lämnar Sandhamn. 

Färden går mot Dalarö. Frank fiskar gädda utan drag men finner det lika spännande ändå! Clara njuter av vågor, fart och hästkrafter. Fisket känns så där tycker hon. På Dalarö får vi fint sällskap och resan blir ännu bättre! Hotellet kan ha ungefär världens sämsta servitör och vi får usel service. Men detta dödar ej vår goda stämning och kvällen är ljuv!

Sandhamn

Vidare mot Sandhamn! Dagen bjuder på sol, bad, grillad korv, fiske och snabb båt!!

Mer SPA och poolbad i Sandhamn. En fantastisk kvällssol till middagen och alla somnar gott på detta!

Djurönäset

Första stopp Djurönäset på vår lilla ribbåtssemester. Kallt till en början men sen ordnade det upp sig!! SPA, bad och middagen innan godnatt denna afton.
Sjöbusarna
Åker fint med 700 hästkrafter där bak!
Schysst service att bli hämtad med bagage och allt från båten och upp till hotellet!




söndag 6 juli 2014