måndag 30 juni 2014

Raggarbil

Helt klart kallt om tårna denna festival och läge för både toppluva och långkalsonger men som alltid varm i hjärtat efter en Kirunafestival! Träffade en kompis från förr och fick åka raggarbil i midnattssol skrålandes till Lalla Hansson och "Anna och mig", en fin stund!


tisdag 24 juni 2014

Till havs!

Söndagsutflykt i Göteborgs skärgård. Frank tyckte att Robban var en mycket cool sjöman och Anna blev han lite kär i. Clara gillade båten men äääälskade att få se stallet och rida på hästen Olga. Buskorvarna diggade västkustbesöket lika mycket som mamman och pappan!

lördag 21 juni 2014

Bästkusten!

Västkusten levererar midsommar!! Midsommarafton började med en morgonritt på Anna och Robbans hästar, därefter sillunch och cykeltur ut till Råön där barnen fick sin dos av midsommaraktiviteter. Cykeltur hem och det var fint att sitta på balkongen och avnjuta champagne och rosévin med solen bländandes i ögonen. Extra skönt då alternativet hade varit att dricka champagne i toppluva och HellyHansen i byn. I år valde vi rätt del av landet!


onsdag 18 juni 2014

Middagen idag

P"Fira in sommarlovet vill vi göra, duka fint och efterrätt ska det vara och nåt fint att dricka. Så vill vi ha middagen idag!!"

Okej! Ribs, paprikakorvar, färskpotatis och grönsaker i stavar för det är enda sättet att äta greens numera. Sodastreamen ordnade nåt fint att dricka och en enväldig trio valde apelsinsmak. Dukning med tjusiga glas på fot och festliga servetter. Och när det är så här himla festligt får man klämma ut ketchup helt själv och med andra ord bestämma mängden ketchup, ja det tyckte Frank och fyllde hela tallriken. Clara, Hanna och Frank satte sig till bords, rev av middagen och precis när jag satte mig till rätta lämnar alla bordet och meddelar att jag kan ropa när efterrätten serveras. Svisch!... Jaha... Plötsligt sitter jag helt själv i resterna efter en väldigt festlig middag och påbörjar min.
Maten dukas ut och in kommer glass, jordgubbar och onödigt mycket chokladsås och plötsligt är alla barnen åter!! Sen följer Clara Hanna hem och vi kör en omgång frisbee och planterar om vår tomatplanta som börjat se lite ledsen ut. Det blir läggdags även denna afton och hjärtorna somnar nöjda. Nu är mannen i huset hemma också och vi styr upp inför helgen!

söndag 15 juni 2014

Skam den som ger sig!

Mammornas tur! Förra veckans ridlektion krävde att mammorna, jag och Marie hoppade upp på hästryggen, barbacka och i galopp. Hur roligt som helst! Eftersom Clara och Jossefin är överlägset minst och yngst i sin grupp fick vi turas om att sitta bakom för att hjälpa till. Tjejerna var överväldigade och älskade att galoppera. Dom fick även testa att stå upp och stå på knä på hästryggen. En rolig lektion för alla.
Och sen rullade veckan på och jag avslutade med en dejt med gamla arbetskollegor. Tanken var Boule och Berså men det blåste nåt överjävligt så hela boule stället höll på att blåsa bort. På riktigt alltså, fem man höll i tälttaket som lättade från marken. Vi gav upp och drog in till stan, mat och vin ersatte boulekvällen.

Efterlängtat frisörbesök hos Stina på lördag morgon. Förövrigt var jag till Stina första gången 1998! Fatta, 1998!! Har tappat bort henne några gånger vid salongbyte och när hon ett tag körde freestyleåkning i Canada men hittat tillbaka igen. Vilket jag är väldigt glad för!

Lunch på stan med familjen och sen hem igen. Petri på herrmiddag och jag och barnen hade myskväll för oss själva. Äta ute var givet enligt Clara och då blev det thaimat. Glass och fågelspaning vid Gustavsbergs hamn när Frank fick bestämma och sen köpte vi en fotboll och massor med lördagsgodis när jag fick bestämma. Innan vi däckade körde vi fotbollsmatch på altanen och åt godis så vi mådde illa.

Söndag är crosstrainingdag för mig. Cyklade även till och från gymmet. Tungt i kroppen idag, segt, ont och trött. Men skam den som ger sig! Efter en dag hemma föreslog Petri att vi cyklar ner till Plogen för att äta middag. Det sög i benen med mer cykel kan jag säga men gjorde nog ändå gott. Nu är det ryggläge som gäller resten av kvällen!

måndag 9 juni 2014

Måndag känns bra

Nationaldag och långhelg, tackar tackar! Det var en skön helg måste man säga! Och att det är måndag och högsommarvärme idag känns inte alls jobbigt. Igår spikade vi även midsommaraktivitet, en mycket bra aktivitet som hela familjen längtar till. Smutt!

onsdag 4 juni 2014

Onsdagen

Efter gymmet kilade jag helt ljuv iväg på Franks dagisavslutning med sedvanlig picknickkorg. Och denna gång kom pappan också OCH han var i tid!!  Sen åkte vi hem och kokade köttsoppa givetvis på älg och givetvis med klimp. Vet inte hur bra jag lyckades med just klimpen. Claras kompis Josefine som smakade klimp för första gången tyckte att det smakade klister. 

Petri körde hem Jossan och jag duschade Clara och Frank. Innan läggdags för de små fick vi alla tre neonrosa nagellack med glitter och paljetter. Nu återstår plantering och en kopp kaffe ute på altanen innan läggdags.

tisdag 3 juni 2014

måndag 2 juni 2014

Chock

Vi är alla i chock, inte minst Frank. Från att ha varit killen som man trodde skulle använda napp till minst 15 år och varit totalt ointresserad av att ens prata om att sluta med den. Och använt den gärna exakt hela tiden så fattar han ett beslut helt på egen.

Vi åkte till Kolmården. Kollade delfinshow, klappade ormar, åkte på linbanesafari och såg tigrar, lejon, giraffer, björnar och allt vad parken har att bjuda på. Åkte karusell, käkade sockervadd och åt glass. Men fränast var när vi hälsade på hos Bamse och Lilleskutt. Bamse hade ställt fram en blå kista i trä med ett stort svart hänglås. Där i ett litet hål kunde man plutta i sin napp för de som var mogna att lämna den. Plötsligt utan att vi ens försöker uppmuntra går Frank, något sammanbiten, fram till lådan. Han pluttar i sin lilla napp och återvänder till vagnen. Säger inget, drar ner kepsen och ber oss köra vidare.

Nu har det gått fem nätter och han är helt oberörd. Igår frågade han om det möjligen kunde finnas en extranapp i skåpet, kunde vara bra att ha tyckte han. Nej, svarar jag och sen pratade vi inte mer om det.

Han slutar aldrig att förvåna denna fantastiska lilla unge!!

Afterski



Mer afterski



söndag 1 juni 2014

Ingela 50 år!

Det var en mera spak familj som vaknade upp söndag för precis en vecka sen. Morgonen efter kusin Ingelas 50-års fest i byn. Jag och bror min ordnade en afterski-fest till henne, närmare 100 skidklädda gäster och ett himla ös! Det blev en fin och minnesvärd kväll, natt och tidig morgon. Runt fyra på morgonen brann grillelden ut och jag fick med mig de sista gästerna.
Kvällen innan. Rödvin och inspirationskväll. Vi planerar entrén där vi kom in på rullskidor som Ingela och Björn en dag på fjället. Freddan givetvis som Ingela och jag som Björn.
Fullt ös och hårt jobb att ställa iordning på morgonen. Freddan, pappa, Isak och Jonas kör sparad snö och alla nödvändiga atiraljer för att få den rätta känslan!
Bodegan ställs iordning, Bjärven och Stor-Erik Marklund på plats. Och Linnéa gör ett storartat jobb i köket tillsammans med ett helt gäng som plockar, fixar och serverar i baren.